FudbalLiga NacijaVESTI DANA

Stojković: Gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo

Po jedan poraz i pobeda u prve dve utakmice novog izdanja Lige nacija, obe pred svojima navijačima. Sada je red na dva gostovanja, najpre Švedskoj.

– O Švedskoj mislim sve najbolje. Reč je o ekipi koju moraš da respektuješ u svakom smislu. Kako tehničkom, tako fizičkom i taktičkom, uvek su u vrhu i praktično mogu da pobede svakog rivala. Šteta je što se nisu kvaliifikovali za Katar, to je za mene malo iznenađenje. Ali to ne menja moje mišljenje o njima, Švedska je tim koji može da napravi problem bilo kojoj ekipi.

Kao i uvek selektor je fokusiran na svoju ekipu uz dužno poštovanje protivniku.

– Ne zanima me previše na koje igrače ne mogu da računaju, gledam isključivo svoj tim i fokusiram se na ono što mi možemo da uradimo. Jedno je sigurno, protivnik će da izađe sa 11 igrača kao i mi. Naravno, imamo informacije i upoznati smo sa detaljima o stilu igre švedskog tima, ali nas ništa od toga previše ne opterećuje. Ko može da igra igraće, ko ne može neće i idemo dalje.

Očekuje se da i na ovoj utakmici bude promena u timu.

– Podsećam da je strahovit napor za igrače ovaj ubitačan ritam i četiri utakmice u deset dana. Nije lako osvežiti te momke. Rotacije u timu nisu nikakvi eksperimenti već odluke koje imaju logiku. Ujedno prilika za igrače sa manjom minutažom, oni moraju da znaju da su deo tima i da uvek budu spremni za igru. Sa druge strane, dajete prostor nekim igračima da se odmore i napune baterije za predstojeće izazove.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet