FudbalSvetsko prvenstvoVESTI DANA

Stojković: Ne idemo u Katar u razgledanje, nego da ostvarimo nešto na šta ćemo biti ponosni

Bliži se Svetsko prvenstvo u Kataru pa je to bio jedan od povoda i da srpski selektor da intervju za sajt FIFA, u njemu sumira urađeno i atmosferu oko reprezentacije.

Fudbal je oduvek bio najvažniji sport u Srbiji. Ljudi ga obožavaju. Naravno, sa tim nekada dođu i nerealna očekivanja, kao što su stalna predviđanja da ćemo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Ali, nije to tako lako kao što je podizanje samog trofeja, pogotovo kada ste mala zemlja sa mnogo infrastrukturnih problema i dok se mučite da se borite sa velikim evropskim nacijama. Kvalifikovanje za takmičenje predstavlja veliki uspeh za nas, koji nas ohrabruje da nastavimo sa naporim da gradimo bolju budućnost. Naša pobeda u Portugaliji izazvala je veliko slavlje kod kuće, naš narod zaslužuje više takvih trenutaka sreće.

Orlovi ne žele da budu samo puki učesnici.

– To je jedan od naših ciljeva. Činjenica da smo među 32 najbolja tima na svetu govori da smo kvalitetan tim i da nismo tu slučajno. Ne idemo u Katar u razgledanje, nego da ostvarimo nešto na šta ćemo biti ponosni. Naš glavni cilj je da prođemo u osminu finala, iako to neće biti tako lako. Sposobni smo da to uradimo i učinićemo sve da uspemo.

Napadački oslonac naše selekcije je pre svega Aleksandar Mitrović.

Mitrović je ključni igrač za našu reprezentaciju. On je vrhunski napadač, veoma ozbiljna ličnost i profesionalac koji daje sve od sebe na svakoj utakmici. Svi golovi koje je dao tokom kvalifikacija su bili briljantni, ali onaj protiv Portugalije u poslednjem minutu će zaostati zauvek u našim sećanjima. On ima sposobnost da svakog sedne da hvata beleške. Svaki trener koji ima imalo znanja bi voleo da ga ima u svom timu.

Ima Stojković još aduta.

Nekoliko godina već Vlahović pokazuje da je izvanredan igrač i nije bilo iznenađenje što ga je doveo Juventus, jedan od najvećih italijanskih klubova. On je mlad, ali već sazreo, daje svoje srce i dušu za fudbal i to mu se uvek isplaćuje. Mnogo daje sebe za svoj klub, a ništa manje ni za reprezentaciju. Što se tiče Tadića, on je sve što biste poželeli od svog kapitena: nestvaran talenat koji je video sve u fudbalu. Jović je bio u notesu Real Madrida i pored toga što se tamo nije iskazao u potpunosti, bez dileme ima sve veštine da igra na vrhunskom nivou.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet