EUROFudbal

Stojković: Očekujemo da Vlahović eksplodira

Na Svetsko prvenstvo u Kataru fudbalska reprezentacija je ispraćena uz euforiju. Pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj situacija je poprilično drugačija. Selektor je gostujući na RTS-u rekao da je verovatno tako i bolje.

Nema euforije, ni približno. Ali, tada je vladala s pravom, jer smo te kvalifikacije odigrali na fantastičnom nivou, a utakmica u Lisabonu je došla kao krem. Mislim da je mnogo bolje što sad nema euforije, ali ima velike želje i motivacije. Bitno je da igrači budu mentalno i fizički spremni za sve napore, jer je pre dve godine, pored naših grešaka, bilo objektivnih razloga zašto nismo bili u top formi.

Glavni adut Orlova u Nemačkoj bi trebalo da bude Dušan Vlahović, ako gledamo formu i jačinu lige u kojoj nastupa. Svi se nadamo da će Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić biti na nivou svojih evropskih dana-

Mnogo očekujemo od Vlahovića, jer igra u Juventusu, jednom od najvećih klubova na svetu. Dao je mnogo golova, ali za mene je najvažnije da u fizičkom smislu nema problema, jer kako je bilo pre dve godine – da ne pričam. Košmar! Pokazao je ove sezone golovima i kretnjama da predstavlja važan šraf za našu reprezentaciju. Očekujemo da eksplodira na Evropskom prvenstvu. Što se tiče Mitrovića i Sergeja, s pravom se postavlja pitanje da li su isti posle odlaska u Arabiju i naravno da nisu, da se ne lažemo. Ali, uvek računamo na istu vrstu profesionalnosti da će na svakom treningu i utakmici biti maksimalno spremni da odrade zadatke. Poznajući Mitrovića, ne verujem da će reći „polako“, nego je i dalje gladan golova i dokazivanja. Sergejeva fizička spremnost je odlična, delio je asistencije… To što su otišli tamo mora da se razume, od toga žive, teško je reći „ne“. Poštujem njihov izbor, ali očekujem da budu na maksimalnom nivou kao što su bili.

Ovom prilikom Dragan Stojković je otkrio i da se računa na Mileta Svilara za budućnost, kao i da Srbija ima pet golmana u koje ima veliko poverenje.

Računamo na Svilara, zašto ne bismo računali na njega? Takođe, Jovanović je bio fantastičan ove sezone, mene to može samo da raduje. Sva četvorica-petorica golmana koje imamo mogu da brane zavezanih očiju, imao bih apsolutno poverenje u svakog. Imamo fantastične golmane, tako se namestilo, zasluženo dobijaju pozive. Ali samo jedan može da brani, nemam nikakav problem bilo koga da stavim.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet