EUROFudbalVESTI DANA

Stojković: Srbija ne ide tamo na izlet

Srpski selektor je kao gost Sportskog žurnala rekao da je privilegija biti učesnik Evropskog prvenstva, grupa je mogla biti ovakva ili onakva, ne bi sastav iste promenilo mnogo.

Velika je stvar biti deo krema evropskog fudbala. U Hamburgu je bila 21 zemlja, među njima i mi. Za tri preostala mesta njih 12 moraju da se bore u martu. Prelep je osećaj biti deo toga. Grupa uvek može da bude bolja, može naravno i gora. Sve zavisi iz kog ugla se gleda. Mi, Italija i Švajcarska smo mogli da idemo u A, B ili C grupu. A u njima su Nemačka, Španija ili Engleska, tako da gde god da si isto je.

Poštuje Dragan Stojković sve protivnike, ali mu samopouzdanja ne manjka, poručuje da Orlovi idu u Nemačku da pokušaju da izbore narednu fazu.

Ako me pitate šta je cilj, to je prolaz u drugi krug. Srbija ne ide tamo na izlet, da bi se šetala ili slikala, nego da bi izborila sledeću rundu. Sve ekipe u grupi imaju kvalitet. Engleska, naravno, pripada eliti evropskog fudbala – po snazi, jačini, talentu, bili su finalisti prošlog Evropskog prvenstva… Ne treba o njima previše trošiti reči. Sa druge strane, znamo da Slovenija može da bude jako opasna ekipa, imaju par igrača koje izuzetno cenim. Imamo i Dansku. To je treća utakmica koja će verovatno odlučivati.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet