EUROFudbal

Stojković: Većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku

Selektori reprezentacija učesnica Evropskog prvenstva u Nemačkoj okupili su se u Dizeldorfu na edukacionoj radionici UEFA, jedna od tema koja je najviše interesovala našeg stratega je broj fudbalera koji će moći da budu pozvani za kontinentalnu smotru.

– Ono što nas je najviše interesovalo jeste broj igrača na spisku za Evropsko prvenstvo. Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno, moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je, naravno, i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se koncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača na konačnom spisku za EURO.

Zadovoljan se Dragan Stojković vraća iz Nemačke, imao je priliku da razmeni stavove sa velikim brojem uglednih ljudi iz sveta evropskog fudbala.

– Sa dosta njih sam pričao, naravno i ovo je uvek dobro mesto za takve susrete i razgovore. Bilo je mnogo fudbalskih tema o kojima možemo da razgovaramo sa vrlo kompetentnim ljudima, tako da sam generalno prezadovoljan sastancima koje smo imali. Verujem da će oni doprineti i boljem fudbalu sa više fer pleja, sve za one koji vole da uživaju u njemu, na radost navijača.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet