FudbalSrbijaVESTI DANA

Stolica: Došao sam sa idejom da menjam stvari, sa 1.000 strana dobijam podršku

Gostovanje Novom Pazaru za Partizan dolazi u teškom trenutku, najmanje se priča o samoj utakmici, tema su pre svega poverenje treneru i navodni sukob sa sada već bivšim sportskim direktorom Ivicom Ilievim.

Neozbiljno bi bilo da bilo koga drugog komentarišem. Nikakvih sukoba, a naročito ličnih nije bilo. Jasno je sve iz saopštenja direktora, to su lične stvari i ja nemam pravo da ih komentarišem. Jednostavno su okolnosti takve i primorani smo da se od toga oporavljamo u hodu. Nije lak trenutak. Gubitak sportskog diretora nije jednostavna stvar, ali moram da poštujem lični stav i privatnost odluke. Priče o sukobu su spekulacije i neistine na svim nivoima. Partizan, kao ozbiljan klub, i ja ne želimo da se bavimo spekulacijama i neistinama koje su se pojavile u medijima i vezane su za odlazak direktora Ilieva. To su stvari koje su se desile i nisu jednostavne za sve nas u klubu. Ovde je svako od partizanovaca dobrodošao i to važi za svakoga ko je ostavio dubok trag. Sve druge stvari su okrenule priču u negativnom smeru. Važno je da izađemo iz svega ovoga još jači i čvršći, i uvereniji da moramo, kao ozbiljan klub i neko ko ume da se nosi sa pritiscima i teškim trenucima kojih nije malo, da nađemo rešenje. Ono je za mene uvek i samo na jednom mestu – na terenu.

U javnosti se stvorila slika da je Stolica izgubio poverenje, kako unutar kluba, tako i navijača, što on odlučno demantuje.

Ne znam ko je krenuo da me smenjuje. Masovno, sa 1.000 strana dobijam podršku. Čak sam doživeo i neke stvari koje su retkost za trenere, a to su crteži po fasadama zgrada. Nije prijatno imati dva remija, moja osećanja kao partizanovca sa te strane nisu kako treba, ali sam svestan težine i veličine ovog posla. U Srbiji su stvari postavljene tako da se traži instant rešenje, stvari idu preko reda i što je pre moguće. Verujem samo u rad, kontinuitet i znanje. Ovde smo došli da stvari pokrenemo u pozitivnom pravcu, mnogo se promena desilo i siguran sam da pravi partizanovci to znaju i osećaju. A, oni koji nisu pravi, i za njih sam siguran da imaju razloga zašto neke stvari plasiraju, rade, spekulišu i iznose neistine.

U susret četvrtom kolu MozzartBet Super lige, Partizan je ostao bez Saše Zdjelara i verovatno Filipa Holendera.

Došao sam ovde sa idejom da menjam stvari, da započnemo novu fazu u klubu, a ona nije nimalo jednostavna. Kao što ste upoznati, iz kluba je u ovom trenutku otišao Sale Zdjelar, kapiten, momak za primer, igrač fantastičan u svim aspektima. Toliko toga je dao Partizanu da je šteta ne posvetiti celu konferenciju njemu. S druge strane, Holender je jako blizu, prema mojim informacijama, odlasku. Nije pokazao pun potencijal, ali je reprezentativac i neko ko je sa punim pravom na fudbalskoj mapi tu gde jeste. Zahvaljujem se obojici i žao mi je što se njih dotičemo samo na jednoj konferenciji pred utakmicu. Treba da se uzme u obzir i da su njih dvojica deo niza odlazaka u ovom prelaznom roku, mislim da nas je napustilo 13 ili 14 igrača. Ogromne su promene, ogroman je zaokret i stvarno verujem da će svi dobronamerni razumeti da je potrebno vreme da se novi trener, nova ideja, novi stručni štab, potpuno nova ekipa i nova ekipa usklade i krenu u željenom pravcu. Mnogo razloga koji postoje da se desi ovakav start, a sa druge strane mislim da posle svake utakmice i treninga može da bude bolje. Svakim minutom mi dobijamo vreme za upoznavanje i uigravanje, idemo u pravcu u kom treba da idemo. Prelazni rok nije završen, pričao sam sa direktorom Vazurom na tu temu. Imamo targete, koje smo postavili na početku prelaznog roka i osnovna ideja je da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača i decu iz naše škole. Jasno je na kojim pozicijama nam fale igrači i trudićemo se da taj posao podelimo između sebe i da završimo na pravi način prelazni rok i što je pre moguće.

Loš start sezone nije uticao previše na optimizam novog trenera crno-belih, iako nije prijatan.

Kad imam osećaj da sam na putu ispravnosti i na putu istine, i sa jasnim ciljem, a naročito na čelu veličine kakva je Partizan za mene ne postoje kompromisi i prepreke. To mi daje ogromnu želju i satisfakciju da iznesemo stvari na pravi put. Ko god se meni bude našao na tom putu, dokle god budem mogao da se nosim sa tim stvarima kao sada, prepreke neće postojati. Postojaće male prepone. Krajnji cilj se zna – da uradimo stvari za dobrobit Partizana, dugoročno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet