FudbalSrbija

Stolica: Važno nam je da postoji razumevanje za proces koji prolazimo

Negativne utiske posle gostovanja u Nišu fudbaleri Partizana imaće prilike da poprave sutra od 21 čas kada će u novom derbiju kola ugostiti TSC iz Bačke Topole.

Već drugi derbi za nas. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, među najbolje organizovanim u ligi, sa evropskim ambicijama. Srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo kući, pozivam navijače da nas podrže, vide novi tim, u novoj opremi, nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš stadion. Važno nam je da postoji razumevanje za proces koji prolazimo. Svi bi hteli da to bude brže, ali ni u fudbalu, ni u životu stvari ne idu jednostavno. Važno je da 90 minuta bude podrška, a posle meča aplauz ili kritika.

Veliki broj promena u igračkom kadru crno-belih uslovio je da dostizanje željene forme ide sporije nego što se među navijačima barem očekivalo.

Bilo gde, ne samo u Paritzanu, mora da postoji vreme za proces. Za sve u životu, pogotovo u sportskom kolektivu kakav je Partizan, mora da postoji razumevanje. Došao je novi trener, otišlo deset igrača, do pre dve sedmice nismo ni imali kompletan tim na okupu. Nije izgovor, ali duboko verujem da azbuka mora da se uči od početka. Nemoguće je nekom reći da odmah počne da čita knjigu, a ne zna sva slova. Uigravanje i mehanizmi su sastavni deo toga.

Na testu će biti odbrana koja je potpuno podbacila protiv Radničkog.

Trebalo bi da dođe do saniranja. Nadam se da više nećemo grešiti. TSC gaji napadački fudbal. Kolegu Žarka Lazetića cenim, njegov stil je prepoznatljiv, a TSC je među ekipama koje je lakše analizirati, jer su vam jasni principi i ideje. Lako je igrati protiv tima gde je fubal u prvom planu, verujem da će naš kvalitet odneti prevagu.

Rečeno, o ekipama kojimaa je fudbal u prvom planu nadovezuje se na neke utiske sa Čaira istaknute na konferenciji za medije nakon utakmice.

Nažalost, postoje stvari koje su sastavni deo sporta i našeg fudbala. Nervoza je uvek dvosmerna ulica, koliko god se trudili da je izbegnemo potpomognuta je pritiscima, protivnika ili sa strane. Saglasan sam da moramo bolje da se kontrolišemo. I to je bio deo analize. Samo, ne možemo da živimo u prošlosti.

Stolica ne želi da govori o pojedincima kada je reč o utakmici na koju, kako je rekao, najradije ne bi više nikad da se vrati u mislima.

Odradili smo kompletnu analizu meča sa Radničkim. Ne postoji jedno mesto ili jedan čovek odgovoran. Uvek je tim u pitanju kad je reč o greškama. Poznato je da često rotiramo, uvek će rokade biti prisutne. Videćete u subotu koje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet