Ostali sportoviVESTI DANA

Strpljiva Srbija slomila otpor domaćina za četvrtfinale

Ključna treća deonica za pobedu nad Japanom – 10:16 (3:3, 2:3, 2:7 3:3).

Atipična igra Japanaca dala je početni rezultat, uprkos svim pripremama naš tim nije imao pravi odgovor te je morao da juri dva gola prednosti. Srećom, brzo se naša reprezentacija konsolidovala, Rašović je probio led, sa Milojevićem napravio preokret da bi Inaba prekinuo taj nalet pred kraj prve deonice.

Meč je stavljen pod kontrolu, iako se sačekalo na to da se taj utisak prelije na rezultat u većoj meri. Srbija stekne gol prednosti, Japan izjednači, međutim, utisak je bio da na svim planovima domaćin turnira pada nakon dobrog ulaza u meč, i psihološki, kao i fizički, iako smo na poluvremenu imali samo gol prednosti.

Radulović je taj koji je posle dužeg vremena konačno odveo naš tim na dva gola prednosti. Još malo se Japan držao ali onda ipak morao da položi oružje pred kvalitetnijim protivnikom. Odlična igra centara, timska odbrana, pet pogodaka u nizu i rival je slomljen, poslednja četvrtina bila je rutinsko privođenje posla kraju. Protivnik u četvrtfinalu biće Italija, taj meč se igra u utorak od 09.30. po našem vremenu.

JAPAN: Tanamura, Adači 2, Vatanabe 1, Ogihara, Nita, Suzuki 1, Date 1, Takata, Arai, Inaba 4, Okava, Araki, Nišimura.

SRBIJA: Mišović, Radulović 3, Rašović 3, Ranđelović, Lazić 2, Milojević 1, Drašović 2, Jakšić 2, Janković, Ubović 2, Vučinić 1, Martinović, Mitrović.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet