RukometŽenski

Sukur: Put do borbe za medalju nije bio lak

Poput kolega iz muške selekcije i naše rukometašice su se izborile za šansu da danas Srbiji donesu medalju sa Mediteranskih igara u Alžiru.

– Put do borbe za medalju nije bio lak. Pripremni proces je prošao, usledile su prijateljske utakmice, što smo iskoristili za dodatna uigravanja i rast kolektiva. Nakon toga je sledila grupna faza takmičenja gde su sve tri utakmice završene u našu korist. Iz utakmice u utakmicu smanjivao se broj grešaka, a povećavao nivo kolektivnosti. Portugal, Makedonija, zatim Turska, svaka utakmica je imala svoju težinu i nosila odgovornost. Na krilima pobede iz utakmice u utakmicu ostvarili smo maksimalan učinak u grupnoj fazi i kao prvoplasirana ekipa u grupi ostvarili prolaz u narednu, polufinalnu fazu takmičenja, gde nas je zaustavila izvanredna reprezentacija Hrvatske.

Na putu do bronzanog odličja stoje Portugalke koje su savladane u grupnoj fazi.

– U grupnoj fazi smo uspeli da izdejstvujemo pobedu rezultatom 21:20 u našu korist. Međutim, ne osvrćemo se na rezultat sa te utakmice, jer je ulog ove utakmice mnogo veći. Nakon sinoćnog poraza, odmah smo se fokusirali i okrenuli ka ekipi Portugala. Obavljamo neophodne analize, fokusirani smo na ono što nas očekuje, jer su sigurno i one, kao i mi dodatno uznapredovale i spremile određenu taktiku. Otpora će biti sa obe strane i sigurno će utakmica opravdati epitet borbe za bronzano odličje. Utakmica koja je pred nama je najbitnija. Imamo priliku da krunišemo ove Mediteranske igre. Imamo veliku priliku da se vratimo u našu zemlju sa medaljom, glad za tim je prisutna i uz borbenost, fokus, želju, verujemo u pobedu protiv reprezentacije Portugala.

Kolektivni duh je glavni adut srpskih rukometašica.

– Za adute ne bih mogla da navedem ni jedan individualni aspekt. Bavimo se kolektivnim sportom, isključivo adut može biti sklop ovih devojaka koji je od šesnaest pojedinaca uspeo da stvori jednu homogenu celinu. Ekipu koju je tokom čitavog takmičenja držala veoma pozitivna atmosfera, zdrav duh i glad za medaljom. Od odbrane svakako sve polazi. Prvenstveno smo fokusirani na to, jer ako odbrana funkcioniše i ako se dogodi greška na jednoj strani, ispravlja se uz pomoć na drugoj. Takođe i kontranapad, pa će zatim i napad doći. Čvrsto verujemo u ovo, išle smo uzlaznom putanjom, stvorili smo ekipu, nadamo se da ćemo Vas obradovati povratkom u Srbiju sa medaljom oko vrata, preko grba zemlje Srbije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet