KošarkaSrbijaVESTI DANA

,,Svaka čast Jokiću i Miciću, ali Bogdan je spona i lider, nosi emociju“

Gostujući u emisiji Sportlight na Sport Klubu, uvek zanimljivi sagovornik, Darko Miličić, dotakao se velikog broja tema, pa i definisao ulogu kapitena na svoj način.

– U ekipama mora da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Deca me pitaju šta znači kapiten. Kapiten ne znači da je najbolji u ekipi ili najkvaliteniji, već najodgovorniji, da je tu kad je teško, da vas podigne i kaže nešto što će da znači. Suština nije da kapiten daje 30 poena već on ima totalno drugu ulogu. Značenje pravog lidera u ekipi uvek je bilo značajno.

U ovom kontekstu nekadašnji reprezentativac prokomentarisao je aktuelne, izdvojio je Bogdana Bogdanovića pre drugih nosilaca.

– Pratim reprezentaciju i uz dužno poštovanje Jokiću i svemu što je dosad uradio i tek će da uradi, ali Bogdanović je nosilac reprezentacije, tako ga ja vidim. Bogdan nosi emociju sa sobom. Sjajan je igrač i ja ga obožavam. Njegova košarka je sjajna. Površno ga poznajem, ali kad sam ga gledao na TV vidim da je spona među svima njima. Reprezentacija bez Bogdana u ovom periodu nije to to. Uz dužno poštovanje i Miciću, koga obožavam. Imamo mnogo kvalitetnih košarkaša, ali Bogdan je spona i lider koji sve to nosi. Nije bitno da li postigne 10 ili 20 poena, njegovo pristustvo nosi ozbiljost i težinu pogotovo na velikim takmičenjima.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet