FudbalItalija

,,Svi ga se plaše u šesnaestercu, ali mora bolje da se kreće“

Ne može se reći da Dušan Vlahović igra loše u Juventusu, međutim, svi su očeivali više, savet kako da bude bolji pokušao je da ga posavetuje Fabio Kanavaro.

– Kad god ga vidim, on je uvek okrenut leđima golu. A kada primite tako loptu obično imate jednog čoveka iza sebe i mučite se. Možete da budete dobri i tako, ali je teško. Mora da razume da ponekada mora da ide u dubinu umesto da stalno napada defanzivce. Tako će da bude daleko opasniji. Trebalo bi više da eksploatiše i igru iz drugog plana, da popravi kretnju. Kada se, primera radi, nađe u šesnaestercu, svi ga se plaše.

Nekadašnji štoper Juventusa nije siguran koliko Masimilijano Alegri može da utiče na srpskog napadača, ali je svakako iskoristio priliku da mu javno da savet kroz razgovor za Tutosport.

– Ponekada su igrači tvrdoglavi u određenim kretnjama. Ali, da se ja pitam, sigurno je da bih mu rekao da se drugačije kreće.

Trenutno je 50-godišnji trener bez angažmana, nada se da će u jednom trenutku dostići igračke visine i u novoj ulozi.

– Igrao sam za Juventus, Napoli i Real Madrid. Navikao sam na tako velike klubove, a imao sam i mnogo pobeda sa reprezentacijom Italije. Jasno je da se kao trener nadate da ćete jednog dana predvoditi takve timove.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet