FudbalItalijaTransferiVESTI DANA

Svilar bi ipak mogao da napusti Romu?

Na Olimpiku se nadaju da neće morati, ali razmišljaju i o prodaji srpskog golmana.

Promenom trenera pre par meseci Mile Svilar je zacementiran na golu Rome. Dobio je poverenje Danijelea De Rosija, uzvratio sjajnim odbranama, postao jedan odl jubimaca navijača i jedna od najzanimljivih tema za italijansku fudbalsku javnost, ali i šire. Italijanski novinari ga porede sa Alisonom iz vremena kada je bio član Vučice, predviđaju sličnu karijeru, samo izgleda da nisu baš optimistični oko toga da će ga još dugo gledati u Seriji A…

Nedavno je De Rosi na direktno pitanje o tome ima li nedodirljivih u njegovom timu pred letnji prelazni rok dao politički korektan odgovor. Rekao je da ima, ali neće reći ko su, zna dobro kako sve funkcioniše i da je situacija takva da tržište diktira promenu statusa. Juče smo indirektno preneli i navodni spisak igrača za koje tobože Roma neće razmatrati ponude, na njemu je i Svilar. Danas, italijanski ogranak Skaj Sportsa nabacuje da to baš i nije tako.

Romi svakako nije primarna prodaja srpskog golmana, ali se i to razmatra. Ako bude moguće, budžet će se popuniti prodajom nekih drugih igrača, prvi na toj listi onih koji bi mogli da popune klupsku kasu je Tami Abraham. U slučaju da se primarni planovi ne ostvare, dolazi u obzir i transfer Svilara.

Ako tržišni tokovi na kraju dovedu do te opcije, srpski golman će verovatno u Premijer ligu. Od ranije se zna da je Mančester Siti zainteresovan za njega, klupski skauti su ga visoko ocenili, a na Etihadu se suočavaju sa potencijalnim odlaskom bar jednog, ako ne i dvojice golmana. Možda treba obratiti pažnju i na Čelsi, za sada nije direktno pomenuto, ali novi trener takođe traži čuvara mreže profila kakav je Svilar. Na tržište golmana će možda i Liverpul, i to otprilike zatvara krug klubova od kojih bi mogli da očekujemo da kontaktiraju Romu povodom ove priče. Možda još madridski Atletiko, sa druge strane Evrope, mada je u njihovom slučaju veliko možda da li će tražiti novog golmana.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet