EUROFudbal

Tadić: Krivo mi je što smo navijačima priuštili nepotreban stres

Iskusni vezista žali što je reprezentacija nepotrebno stresirala navijače protiv Bugarske, ali kao selektor i saigrači ističe da ja na kraju krajeva plasman na Evropsko prvenstvo, najbitniji.

Drago mi je da smo nakon 24 godine na Evropskom prvenstvu. Ovo nije bilo stvar stila iako smo hteli da završimo u stilu, efikasnom pobedom. Krivo mi je što smo navijačima priuštili nepotreban stres. Ove utakmice je teško igrati. Posebno drugo poluvreme. Ušli smo bojažljivo, da ne pogrešimo. Dali su gol i onda je nastao stres u igri, ali to je i normalno. Veliki je ovo uspeh. Treba da budemo ponosni na ono što smo postigli, ostvarili smo cilj, a to je najbitnije. Žao mi je što nismo ranije, ali nikada nije kasno.

Vezaće Srbija dva velika takmičenja, Dušan Tadić želi kontinuitet i priznaje da se strah malo uvukao u drugom poluvremenu.

Ovo mora da postane učestala stvar, da se dešava stalno. Pod emocijama smo, teško je bilo igrati, pogotovo drugo poluvreme. Primili smo pogodak, nismo znali da li ćemo napred ili nazad. Znali smo da Crna Gora vodi, ali to je bila otežavajuća okolnost. Drugo poluvreme smo krenuli bojažljivo, desio se pogodak koji smo primili, malo su nam se noge odsekle.

Dragan Stojković je posle utakmice insistirao da je bitnije što su se igrači vratili iz psihološkog nokdauna nego što su upali u njega, kapiten se slaže.

Jestepokazali smo da imamo karakter. I posle Gruzije i posle ove utakmice ne možemo ni da se radujemo, prisutne su emocije, bio je veliki teret. Kao što ste videli, to su pokazala poluvremena. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, postigli smo pogodak, imali smo nekoliko dobrih akcija, ali nismo postigli drugi pogodak. U drugo poluvreme smo ušli bojažljivo, igrački mnogo žele, ali veliki su pritisak i teret, što smo sami sebi nabili. Velika je stvar da se plasiramo posle toliko dugo godina, znali smo i rezultat Crne Gore na poluvremenu što je dodatno uticalo, ali najbitnije je da se sve završilo i da smo se plasirali.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet