FudbalOstale lige

Tadić: Osećam se odgovornim za smenu trenera

Nakon završenog Svetskog prvenstva i nastavka sezone, fudbaleri Ajaksa se nalaze u veoma lošoj seriji, na poslednjih sedam utakmica u prvenstvu ne znaju za pobedu. Nakon serije loših rezultata čelnici Kopljanika doneli su odluku da smene trenera Alfreda Šrojdera. Nakon njegove smene oglasio se i kapiten tima, Dušan Tadić.

„Sramota je i osećam se odgovornim za smenu trenera. Svi igrači bi morali da se osećaju tako, jer mi smo podbacili na terenu. Nismo pobedili po ko zna koji put ove sezone, to ne sme da se dešava u Ajaksu. U fudbalu će naravno odmah svi uperiti prst u trenera, ali i mi bismo morali da se pogledamo u ogledalo, ali i u oči i da jedni drugima kažemo sve što nas tišti“

Ajaks se trenutno nalazi na petom mestu i imaju zaostatak od sedam bodova u odnosu na ekipu Fejnorda koja zauzima prvo mesto.

„Igrali smo katastrofalno da se ne izrazim na neki grublji način. Ajaks je peti na tabeli. To ne sme da se desi. Ne treba sad da upiremo prstom ni u koga, već da se pogledamo između sebe i preokrenemo situaciju. Imamo kvalitetan igrački kadar koji zaslužuje da bude na liderskoj poziciji. Mislim da je problem bila motivacija, ali i to može da se promeni. Ko god da je trener, čak i da nemamo trenera, moraš nekad da pobediš utakmicu. Nešto se dešava s nama, a videćemo da li će nas ovo trgnuti ili ćemo nastaviti sa lošim partijama“

Obratio se ekipi na dostojanstven način. Zahvalio nam se na saradnji, poželeo sreću i rekao da moramo da uradimo sve što možemo kako bismo bili šampioni. Osetili smo se krivim. I jesmo. Izneverili smo ga. Koga god da nam postave za trenera, mi ćemo sa istom ovom ekipom morati da pronađemo izlaz iz situacije. Moramo da se trgnemo što pre jer će i Evropa biti pod znakom pitanja. Svestan sam se ovakve stvari dešavaju svim klubovima, ali moramo da se probudimo iz zimskog sna„, zaključio je srpski fudbaler.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet