KošarkaSrbijaVESTI DANA

Tarlać: Andrej treba da oseti da ovde pripada, kao što je i Tristan

Nacionalni tim ima nove obaveze, kao po navici i ovoga puta se govori o tome ko će se odazvati, što je bila tema i za direktora reprezentacije.

Bitno je da idemo iz utakmice u utakmicu, da ostanemo dalje u kvalifikacijama, odnosno da zadržimo šanse da se plasiramo na Mundobasket. Protiv Grčke i Turske su ostvarene pobede koje nam daju tu šansu da mi i dalje, iz utakmice u utakmicu, pobedama odemo na Svetski kup. Videli ste spisak, na sve što je selektor izneo, dodao bih da je situacija sa igračima CSKA Moskve bila dobra. Bilo je naznaka da će Milutinov i Davidovac biti u timu, ali je sa vremenom došlo do komplikacija oko pomeranja njihovih obaveza. Sada ih definitivno nećemo imati za ove dve utakmice. Videli ste koji su igrači tu, stavovi španskih klubova su bez imalo fleksibilnosti i mogućnosti za pregovore.

Govorio je Tarlać i o situaciji kod pojedinih budućih, ili bar potencijalnih budućih reprezentativaca, kao što su Tristan Vukčević i Mario Nakić.

Kod Tristana postoji opredeljenje da igra za Srbiju, ali mora da sačeka 21. rođendan da bi mogao da obuče dres reprezentacije. Skauting se proširio. Potpisuje se dokument kojim se obavezujete da ćete igrati za reprezentaciju do 18, odnosno 21. godine. Deca se uvode tako u situacije u kojima ne žele da budu, ali tu mi ne možemo mnogo. Tristan nije želeo da nastupa za Grčku, strpljivo čeka 21. rođendan. Sada po novom pravilniku igrač koji je u mlađim kategorijama igrao za jednu reprezentaciju, do 23. godine neće moći da menja košarkaško državljanstvo. Jedini način da se to spreči jeste da se radi skauting od najmlađih dana, da budu u našem sistemu, kako ih neko drugi ne bi prisilio da igraju tamo gde možda ne žele. Igrači sa našim korenima iz američkih srednjih škola su na našem radaru, visoko se kotiraju i pratimo ih. Oko Marija Nakića ne bih previše, jer ne želim da mi nešto iznosimo neke tvrdnje dok se porodica ne oglasi.

Znak pitanja stoji kod Andreja Stojakovića.

U kontaktu smo, o tome razgovaramo od Andrejevog rođenja. Moje prijateljstvo sa Peđom ne menja ništa u odnosu na odluku koju prvo mora da donese dete. Gde se oseća najbliže, najtoplije, kao što je došlo od Tristana. Trebalo je vreme da on to odluči, tako treba i Andrej. Ne može Peđa da preseče, već Andrej, da on oseti da ovde pripada.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet