KošarkaSrbija

Tarlać: Veliko je bogatstvo imati Željka u Srbiji, Pešić je neumorno posvećen košarci

Direktor reprezentacije ne propušta priliku da istakne reči hvale na račun povratnika na klupu nacionalnog tima.

– Pešić je čovek i trener posebne energije. Neumoran u posvećenosti košarci, sa posebnom osetljivošću prema mladim igračima i specifičnim načinom rada sa saradnicima, kao i sa formiranjem hemije svojih timova. Moje iskustvo kroz reprezentaciju u igračkim danima i danas ne menja se mnogo. Zahtevi maksimalni, očekivanja velika. Mi nemamo radno vreme. On je, jednostavno rečeno, čovek koji živi za košarku. Svim svojim saradnicima daje primer posvećenosti. Lično nemam pravo, posmatrajući ga kao autoritet i kroz njegove godine, da uradim ništa manje od onoga što on uradi. I bez toga uvek sam svoj posao posmatrao na taj način, osećaj je potpun kada imate priliku da vratite košarci bar deo onoga što vam je donela. Radost je sarađivati i upijati košarkaško i životno iskustvo od Karija Pešića.

Tarlać u razgovoru za Mozzart Sport govori između ostalog i o tome koliko za našu košarku znači povratak Željka Obradovića.

Veliko je bogatstvo kada imate Željka Obradovića, prvo u Beogradu i Srbiji, pa onda i kao čoveka koji bezrezervno želi da pomogne reprezentaciji i klupskoj košarci. On često naglašava, ne želeći da bude pogrešno shvaćen, da zaista i iskreno želi dobro Partizanu i Crvenoj zvezdi. Iskreno mislim da je tako, u strateškim odlukama želi da zastupa ono najbolje za košarku. To je bez rezerve pokazao od prvog kontakta sa selektorom Pešićem, dao nam je do znanja koliko možemo da računamo na njegovu pomoć, njegovih saradnika i igrača. Njegovi stavovi u vezi postavljanja nove Evrolige, kao i stavovi selektora Pešića, generalno trenera te veličine pomoći će mnogo u daljem usmeravanju takmičenja ka reprezentacijama. Sve sa ciljem da se sačuva zdravlje igrača.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet