FK Crvena zvezdaFudbalSrbijaVESTI DANA

Terzić: Ne prija nam ovakva dominacija, bolje bi bilo da je liga jača

Generalni sekretar Crvene zvezde je gostujući na RTS-u napravio kratku rekapitulaciju prošle sezone, istakavši da je klub čiji je prvi operativac nastavio da raste u svakom pogledu, te da će i u narednim sezonama pokušati da dodatno pomere granice.

Dosta razloga ima da budemo zadovoljni, da osetimo i ponos i sreću zbog onog što smo uradili. Crvena zvezda je mnogo odmakla svojim konkurentima, pre svega Partizanu. Malo smo štucali prošle jeseni, ali smo ubedljivo osvojili titulu. Nama je cilj i misija da iz sezone u sezonu budemo sve bolji. To je naša obaveza. Mislim da se golim okom vidi da je Crvena zvezda iz sezone u sezonu raste u svakom obliku. Dolasci i odlasci su sastavni deo ovoga posla kojim se bavimo. Biće dolazaka i odlazaka, a praksa Crvene zvezde je da ne otkrivano konkretna imena. Mediji podstiču, podgrevaju maštu navijača.

Sedam uzastopnih šampionskih titula, četiri vezane duple krune. Zvezdan Terzić je ponosan na dominaciju u domaćim okvirima, međutim, vidi i drugu stranu. Voleo bi da crveno-beli imaju jače rivale i više teških utakmica, na boljim stadionima, kako bi se bolje spremili za evropske izazove.

Sigurno da bi bilo bolje kad bi bilo bolje da je naša liga jača. Na taj način bi Crvena zvezda dolazila u Evropu iz jednog jačeg takmičenja. Sigurno da nam ne prija ovakva dominacija, pre svega kada se sudarimo sa ekipama iz Lige šampiona koje dolaze iz jakih liga. Mi dolazimo iz jednog sporohodnog sistema, loših terena, utakmica koje su niskog intenziteta… Mi bi voleli iskreno ne samo Partizan nego i da drugi klubovi budu bolji i kvalitetniji i da Crvena zvezda može da igra kvalitetnije takmičenje. Moraju klubovi više da ulažu, investiraju i da dovode bolje igrače. Bez toga nema napretka. Naravno tu je preduslov i da FSS uradi kvalitetnije terene i onda će kvalitet fudbala biti bolji. Infrastruktura je neophodan preduslov da bi narod došao da gleda fudbal u većem broj.

Stadion je i dalje goruća tema, rukovodstvo ima dve opcije u vidu, gradnja novog ili rekonstrukcija postojećeg, svaka sa svojim za i protiv.

Postoje tu dve opcije, da se potpuno novi stadion napravi na postojećoj lokaciji a drugi je da se rekonstruiše postojeći. Ima tu mnogo zagovornika teze da je to šminkanje mrtvaca i da Crvena zvezda bez pravljenja novog stadiona ne može da dođe do parking mesta, skajboksova… Sa druge strane oni koji zagovaraju rekonstrukciju su u pravu. Da bi se pravio novi stadion ovaj mora da se sruši. A gde će Crvena zvezda igrati tri, četiri godine dok se ne sagradi novi stadion? Drugo pitanje, veliki rizik je da se sruši ovaj stadion, može milion nekih okolnosti da se dese, pa da Crvena zvezda ostane bez stadiona. Najbolje je da se napravi novi stadion pa da se onda ruši ovaj. Dok se ne napravi novi, ja ovaj nikada ne bih rušio. Mnogo toga smo već uradili za obe situacije, a videćemo u vremenu koje je pred nama koja će biti konačna odluka.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet