FudbalSrbijaVESTI DANA

Terzić: Ove godine smo uložili osam miliona evra samo u ulazne transfere

Fantastičan početak sezone Crvene zvezde oličen u četiri pobede u domaćim okvirima i petardom protiv Pjunika stavio je srpskog šampiona u etar zainteresovanima na svim nivoima pa se dosta piše i o finansijskom poslovanju kluba.

Da bi bili još konkurentniji, da bi narod bio zadovoljan ekipom, moramo ulagati u igrače. Ove godine smo uložili osam miliona evra samo u ulazne transfere. Ja sam na okupljanju najavio da ćemo ove godine investirati vise nego ikad, jer sam video jednu ogromnu šansu. Pre svega povlašćeni smo u trećoj i četvrtoj rundi kvalifikacija, što znači da imamo otvoren put u Ligu šampiona. I šampion Srbije ove godine ide direktno u Ligu šampiona. Rekao sam da ne smemo da propustimo ovakvu šansu. Vidim da mediji pišu dva miliona evra, ali mi smo Bukarija platitli tri miliona evra. Malog Kangvu smo platili 1,5 miliona evra. Milion evra smo platili Šilju Pešića. To je pet i po miliona evra. Stefana Mitrovića smo platili 600.000 evra, to je 6,1 milion evra. Pa Milunović, Azarov… Puno smo investirali u ovaj tim i nisu slučajno ovakvi rezultati. Izuzetno dobro plaćamo naše igrače i oni su zadovoljni. Sve su to kockice koje moraju da se slože u mozaiku da bi se na kraju rezultat napravio.

Uvek aktuelna tema je i dug crveno-belih, generalni direktor i prvi operativac kluba u razgovoru za Sportal tvrdi da je situacija normalna za organizacije te veličine.

Najveća i najmoćnija institucija i organizacija na svetu je ona koja je danas najviše dužna, a to su Sjedinjene Američke Države. Ne meri se snaga i uspeh samo na osnovu duga. Crvena zvezda danas nema visok dug, i o cifri više i ne pričamo. Iznos zna skupština kluba i nema potrebe da to više bude kafanska ili medijska tema, jer Zvezda upravo generiše i očekujem da će u roku od dve godine generisati 100 miliona evra. Ako uđemo u Ligu šampiona, klub će prihodovati 30 miliona evra sada, pa 30 miliona evra sledege sezone, jer će šampion Srbije imati direktan plasman, a sve govori da ćemo biti prvaci. I čvrsto smo uvereni u to. To je 60 miliona evra prihoda, pa po pet miliona evra od prihoda ulaznica. To je 70 miliona evra. Takođe po pet miliona evra od Gasproma, to je 80 miliona evra. Pa između 10 i 20 miliona evra na ime prihoda od transfera igrača, to je oko 100 miliona evra očekivanog priliva u narednom periodu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet