FudbalSrbija

Terzić: Zar Crvena zvezda treba 20 godina da bude izopštena iz Saveza?

Gostujući na TV Prva, prvi operativac srpskog šampiona govorio je o raznim temama, jedna je finansijska situacija u klubu.

Crvena zvezda svaka tri meseca ima monitoring UEFA, imamo ozbiljnu finansijsku dobit. Samo od transfera Lazetića i Petrovića smo prihodovali 7.000.000 evra. U klubu smo doneli odluku da ne govorimo o dugu zato što je fudbalski biznis kompleksan. Za Crvenu zvezdu ništa ne znači da imamo nula evra duga i 15.000.000 evra na računu. Crvena zvezda je osposobila sebe da zarađuje minimum 30.000.000 evra. A tek je januar, tek očekujemo ozbiljne ponude za Erakovića i Stanića.

Terzić je prokomentarisao i negativne reakcije na račun prodaje mladih igrača.

To je večito pitanje ljudi koji ne poznaju biznis. Samo mladi igrači su interesantni zapadnom tržištu, tamo klubovi žele da kupe samo mladog igrača. Ako propustite svoj voz za odlazak cena vam opada. Prošle godine smo imali ponudu od 5.000.000 evra za Veljka Nikolića, desila se ta povreda protiv Laska u prijateljskom meču, posle čega je propustio gotovo šest mesci. Nije Stanković kriv što mu nije davao šansu već je povreda bila zaista ozbiljna. Kada je izašao na teren ona se ponovo vratila. Prošle sezone je bio jedan od najvažnijih igrača Crvene zvezde, ali je njegova tržišna vrednost pala zbog svega toga, em je sada. Te laičke priče ne piju vodu, mi smo sportski kolektiv, koji zavisi od sportskih rezultata. Moramo da budemo šampioni, a svesni smo da iskusni igrači donose rezultat u Evropi. Ove sezone smo prihodovali 12.000.000 evra na osnovu rezultata i još 12.000.000 od transfera.

Čelnik Zvezde nije propustio priliku za nove otrovne strelice na račun Fudbalskog saveza Srbije.

Imamo Nenada Bjekovića koji je prvi čovek Saveza, osam godina je na čelu bio Tomislav Karadžić, koga su veličali navijači Partizana. Slaviša Kokeza je pet godina vodio Savez i sa njim nismo imali nikakvu komunikaciju. To je već 13 godina. Sad su novi izbori, posle kojih će biti određen četvorogodišnji mandat, zar Crvena zvezda treba 20 godina da bude izopštena iz Saveza.

Crveno-beli za sada nemaju kandidata za mesto prvog čoveka srpskog fudbala pred izbore u martu.

Ne želim da pričam o tome. izbori još nisu raspisani, vezani smo isključivo za Crvenu zvezdu i ostvarivanje njenih rezultata i ciljeva. Želimo da se igrači dobro spreme za prolećni deo sezone, ja se sutra vraćam u Antaliju, iz koje sam došao pre tri dana, kako bismo rešili određene poslovne detalje.

Tema je i ovoga puta bio odnos sa Draganom Stojkovićem Piksijem.

Ja sam generalni direktor ozbiljnog kluba, čuvam interese Crvene zvezde. Nije normalno da selektor kaže za medije da je sada prvenstvo regularno, a kako svi znamo da prethodna nisu bila. To izgovara u situaciji kada je Zvezda druga, čime je bačena senka na sve naše uspehe u prethodnoih pet godina. To potom ponovi i Milorad Vučelić predsednik Partizana, kluba koji je involviran u rad Fudbalskog saveza Srbije, a Crvena zvezda nije. Život me je naučio da budem oprezan, meni se ne sviđa kakva je situacija oko FSS-a, gde imate razne igre, favorite, itd… Ja sa Piksijem imam korektan odnos, nikada nisam imao problem. Prvi sam mu čestitao posle Lisabona. Najveće zasluge je imao upravo on. Ne radi se o ličnom sukobu, ali meni nije logično i normalno da neko ko je bio veliki igrač Crvene zvezde ne pozove nikoga u klubu da čestita posle pet vezanih grupnih faze u Evropi, tri proleća… Ja sam sportista, moja je obaveza kad neko napravi rezultat da čestitam. To je dobro za srpski fudbal, ali i za Crvenu zvezdu, za našu poziciju na tržištu. Nisam nikada video da je rekao čestitam Crvenoj zvezdi na uspesima. Ali to je pitanje za njih, za ljubav i dobre odnose je potrebno dvoje. On treba da odgovori na ta pitanja. Piksi je negde moja generacija, znamo se ceo život. Ja sam ga ubeđivao da bude selektor, zvao na ručak, da dođe na Marakanu. Ovde ne dolazi 15 godina. Meni je puno srce što su legende poput Džajića, Aćimovića, Pižona, Mrkele i Đurovskog svaki dan na Marakani.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet