EngleskaFudbalItalija

Tonali: Posetio sam fabriku i shvatio koliko sam srećan

Sjajni vezista morao je da propusti skoro celu sezonu i uz to ide na rehabilitaciju zbog zavisnosti od kockanja. Njukasl je italijanskom fudbaleru dao podršku, obezbedio stručnu pomoć, uz to je morao da učestvuje na javnim panelima sa ovom temom, što je bio slučaj u Bariju nedavno.

– Problem je sakriti se iza barijera. To nikada nije rešenje. Morate razgovarati i dobiti pomoć. Moje pravo bogatstvo nisu milionski ugovori, već to što sam okružen ljudima koji me vole i koji to svakodnevno pokazuju.

Da je stvarno rešio da se promeni i iskupi za greške Sandro Tonali pokazuje time što je na severu Engleske rešio da ličnim primerom da doprinos široj zajednici. Nedavno su ga uslikali na gradilištu prilikom obnove mosta.

– Nedavno sam posetio fabriku i imao sam priliku da razmislim o tome koliko ljudi radi deset sati dnevno da bi donelo platu kući. Razumeo sam dragocene stvari, jednu pogotovo. Ako radnik ostane bez posla, posledice snosi cela porodica. Zbog toga mislim da imam sreće. Napravio sam greške, ali ništa nisam izgubio.

Ubeležio je tek par nastupa za Njukasl nakon transfera iz Milana, pa opet, imao je prilike bar na kratko da oseti razliku između engleskog i italijanskog fudbala.

– Fudbal je u Engleskoj naporniji, ali je pritisak manji. Bilo da pobedite ili izgubite, i dalje možete da živite svoj život. U Italiji često ne možete da napustite dom kada utakmica ne prođe dobro. Moramo svi zajedno da sazremo za dobrobit našeg fudbala i društva,

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet