EngleskaFudbalTransferi

Toni ostaje do leta, a tada ima favorita za transfer?

Presek dešavanja oko suspendovanog napadača.

Jedna od tema koja najviše interesuje ostrvske medije je sudbina Ivana Tonija. Time se detaljno pozabavio Atletik, sumirajući sve prethodne navode, praveći presek dešavanja. Najpre, počinju od toga da je Brentford podržao svog napadača u nameri da se izbori sa zavisnošću, slobodno vreme je iskoristio za putovanja sa porodicom, onda kada mu je dozvoljeno da se vrati treninzima i utakmicama iza zatvorenih vrata, utisak je da pauza nije ostavila previše traga, te da će se verovatno brzo vratiti u prepoznatljivu formu.

Što se tiče zimskog prelaznog roka, uprkos najavama, transfer nije realan, iz dva razloga. Najpre, Brentford će biti lišen Brajana Embeuma i Joana Vise dok budu branili boje Kameruna, odnosno Konga, na afričkom Kupu nacija, samim tim Tomas Frank ne želi da se odrekne napadača koji bi mogao da iskoristi prostor da se vrati u ritam u tom periodu. Atletik prenosi stav uprave Brentforda da Toni ne može da ode sem ako ne dođe astronomska ponuda, a takve neće biti.

Pčele u ovom naumu ne remeti ni to što bi Toni na leto ušao u poslednju godinu ugovora koji ne želi da produži, veruju da će i tada dobiti zadovoljavajuću ponudu. Kao glavni kandidat za tako nešto nameće se Arsenal. Pomenuti list navodi da bi Tobdžije rado zaobišle probleme oko finasijskog fer-pleja koristeći dobre odnose sa gradskim rivalom koji im je izašao u susret oko Davida Raje, međutim, ovog puta je to teško izvodljivo. Brentford mora da vodi računa o svojim interesima, te je posao moguć tek na leto, ukoliko Arsenal prodajom ili uplivom novca od strane vlasnika obezbedi sredstva.

Još tri kluba se pominju, s tim da se Čelsi, iako se u drugim medijima isticao kao favorit, sve više udaljava od te ideje, nadjačaće onaj deo uprave koji se drži principa da se neće kupovati igrači stariji od 25 godina. Ili u najmanju ruku neće biti prioritet. Mančester Junajted i Totenhem su u sličnoj situaciji kao Arsenal, s tim da oni i ako budu imali priliv novca koji bi im omogućio manevarski prostor, imaju druge prioritete. Kako trenutno stvari stoje, Toni ostaje stanovnik Londona do leta, a tada bi eventualno mogao da malo promeni lokaciju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet