KošarkaSrbija

„Topić i Drezgić se moraju čuvati“

Bivši kapiten Crvene zvezde, Marko Simonović, ističe da je plejmejkerski duo budućnost reprezentacije.

Nisu ovo najsrećniji dani za srpsku košarku. Zlatna generacija polako prolazi, a povrede i umor kroje sastave za velike smotre. Shodno tome, logično je razmišljati o budućnosti reprezentacije, gde se naziru dva imena. Marko Simonović, bivši reprezentativac, u razgovoru za MeridianSport ističe da sav fokus treba biti na dvojcu iz večitih rivala.

Verujem da imam da kažem šta o tome jer sam imao priliku da igram sa njegovim ocem, igrao sam i sa njim, a bio sam mu i trener i dosta sam radio individualno sa njim. On treba da bude nama od nacionalnog interesa. On ne treba da bude samo projekat Zvezde, nego projekat cele države. On je genije, jedno fenomenalno, izuzetno vaspitano dete, neko ko treba da dođe i da nosi reprezentaciju posle ove generacije narednih 10-12 godina„, rekao je on o Topiću, pa dodao:

„Naravno kao i Savo, gledao sam juniorske utakmice u Evroligi, nije Partizan kao ekipa napravio naročiti rezultat ali on je skrenuo pažnju na sebe i vidi se da ima veliki kvalitet. Zato mislim da zaista moramo da ih čuvamo. Ja zaista moram i da podsetim na slučaj Jokića. On je iz Mege stigao dotle da je najbolji igrač sveta. Nisam siguran da bi to isto ostvario kroz Zvezdu i Partizan. Naravno oni nose veliki pritisak, velika očekivanja i normalno je da traže ‘gotov proizvod’.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet