FudbalSrbija

Trajković: I dalje mislim da je psihološka prednost na našoj strani

Niški Radnički otputovao je na noge Vojvodini sa nadom da će dobre periode iz prethodne utakmici preneti na nešto duži vremenski okvir na Karađorđu.

Da se vratimo na kratko na Partizan. Prvih 25, 30 minuta te utakmice je model kako bi Radnički trebalo da odigra i protiv Vojvodine. Ako uđemo bez respekta, u visokom presingu, sa željom, voljom i uverenjem da možemo da dobijemo, ja mislim da će se to na kraju i desiti. Očekuje nas motivisan protivnik, svaka smena trenera donese neku reakciju, a opet pitanje je i koliko su stigli da savladaju principe koje je doneo novi šef stručnog štaba. Mi ne treba da se obaziremo na to, već da izađemo na teren sa velikom željom i da pokušamo da donesemo tri boda u Niš.

Tvrdi Nikola Trajković da nema nikakvih zamerki na rad svojih igrača, štaviše, trudi se da im usadi veru u sopstveni kvalitet.

Od prvog dana oni meni deluju motivisano i ja vama ovde prenosim da vidim dobru reakciju sa njihove strane. Naravno da su potonuli dan posle utakmice, koja im je verovatno svima prolazila kroz glavu. Od prvog dana im govorim neka nam protivnici daju gol iz njihovog kvaliteta, neka ga daju iz dobre akcije, samo da im ništa ne poklanjamo. A mi smo Partizanu, nažalost, ipak dali poklone. Oni jesu svakako zaslužili da postignu gol, ali nisu ga postigli iz igre, poklonili smo im penal, pa slobodan udarac. Falilo nam je par minuta da još izdržimo i možda bismo čak i pobedili. Ja sam ponovio igračima isto što i pred Partizan. Ne čak ni u osam, nego u deset utakmica prošle sezone, sa pet prvoplasiranih timova, Radnički je ukupno osvojio dva boda. Sada imamo priliku da u jednoj utakmici uzmemo tri i već sada ostvarimo komparativnu prednost. I to da se ne vraćamo na ova prva tri kola, iako u ustima ostaje gorak ukus da smo mogli da štrpnemo neki bod. Evo nam prilike da mnogo dobijemo, da sve preokrenemo u našu korist i sa takvom mišlju putujemo u Novi Sad. Verujem da ako momci budu pozitivni i primene pomenuti recept iz prvih tridesetak minuta meča sa Partizanom, da možemo da kući donesemo sva tri boda.

Novosađani nisu u boljoj poziciji od Nišlija, baš naprotiv, na njihovim plećima je još veći pritisak za večerašnji duel.

I dalje mislim da je psihološka prednost na našoj strani. Oni su pod imperativom da pokažu da su zasluženo igrali Evropu, da su ekipa iz vrha našeg šampionata, na kraju krajeva, da opravdaju ozbiljna finansijska ulaganja. Da pokažu reakciju na promenu trenera. Sve to oni moraju, tako da smo mi mnogo rasterećeniji i to je naša prednost.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet