FudbalSrbija

Trajković: Mi smo mnogo više u krizi rezultata, nego li u krizi igre

Povratak sa reprezentativne pauze trebalo bi da bude novi početak za Radnički, u Nišu se nadaju da utakmicom protiv IMT-a ulaze u bolji period.

IMT je mlada i poletna ekipa, koja na startu sezone beleži dobre rezultate, za razliku od nas. Mi smo mnogo više u krizi rezultata, nego li u krizi igre. Pa ipak, rezultat je ono što nas sve drži. Ja sam u sportu ceo život, dobro znam da je rezultat najbitniji, tako da je utakmica u nedelju jedna je od presudnih za sve nas. Moramo da idemo na pobedu, da zabeležimo tri boda i polako krenemo ka našem cilju koji smo proklamovali i pre početka prvenstva – da smo među ekipama u zoni plej-ofa, a ne pri dnu tabele. Treba da namestimo glavu da po svaku cenu moramo da pobedimo tu utakmicu. Dosta sam razgovarao sa igračima proteklih dana i rekao im da oni ne treba da imaju nikakav pritisak. Ako daju maksimum i pokažu želju da izađemo iz ove krize, biće dovoljno da se utakmica dobije.

Publika na Čairu mogla bi da očekuje zanimljiv meč, Nikola Trajković veruje da će obe ekipe igrati ofanzivno.

Na njihov ofanzivan stil i mi ćemo odgovoriti ofanzivno. Nemamo šta da kalkulišemo, nama je pobeda imperativ, a prvi put ove sezone igramo pred većim brojem naših navijača, jer će se utakmica konačno igrati za vikend. Pozivam ih da dođu, da nam pomognu, momci podršku zaslužuju jer svaki trening i utakmicu odrađuju maksimalno. Nema potrebe da bilo šta menjamo u stilu igre, nadam se da će ovog puta i sreća i znanje biti na našoj strani, da neutrališemo njihovu mladost i poletnost našom agresivnošću i da se radujemo u nedelju uveče.

Starter bi trebalo da bude i David Petrović, dodatno motivisan time što je bio deo mlade reprezentacije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zaista je neverovatno šta mi se sve lepo izdešavalo za nekoliko nedelja. Mogu samo da zahvalim Bogu i svom radu. Trudim se da se što pre uklopim u ekipu, da se nametnem, da se prilagodim Superligi, jer velika je razlika, i u kvalitetu i taktičkim zahtevima… Poziv u reprezentaciju je bio veliko iznenađenje, ali i čast i privilegija. Lepo smo se družili, radili i pobedili Azerbejdžan. Što se IMT-a tiče, dobro smo se spremili za njih, znamo šta su im najjače strane. Naše bodovno stanje posle šest kola nije realno. Igramo stvarno dobar fudbal, a u nedelju ćemo nastupiti napadački i nadam se da će nam navijači biti vetar u leđa.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet