FudbalSrbija

Trajković: Možda je baš Partizan naša prekretnica

Ni niški Radnički nema sreće sa rasporedom na početku sezone. Doneo im je timove iz vrha pa nakon dva uvodna poraza sada idu na noge Partizanu.

Utakmica dolazi u teškom momentu po oba tima, čak, sa nekog stanovišta – to govorim iz ugla igrača – težem po njih, nego po nas. To je nešto što pokušavam da objasnim mojim fudbalerima, da mi treba da budemo rasterećeni – ne da se branimo – ali da iskoristimo taj psihološki momenat koji je na našoj strani, da prikažemo najbolji fudbal koji možemo. Ove utakmice su uvek izlog za naše igrače, svako će gledati šta to oni mogu da pruže protiv fudbalera iz naših najboljih timova. Naše je da probamo sve te stvari koje sam naveo da kanališemo u smeru da odigramo kvalitetnu utakmicu, i ofanzivno i defanzivno, da pokušamo da izvučemo dobar rezultat.

Ni to što ova utakmica dolazi crno-belima posle neprijatnog poraza na evropskom frontu, Ivan Trajković ne vidi kao olakšavajući faktor.

Ako pričamo o Partizanu, Zvezdi i tim velikim klubovima, sasvim je jasno da su oni u svakom momentu favoriti. Da li meč dolazi posle nekog ovakvog poraza ili kad im sve glatko ide, mi svakako nismo neko ko treba da preti Partizanu. Ali, činjenicu da će makar delićem svojih razmišljanja oni biti na revanšu protiv Sabaha idućeg četvrtka, od koga im mnogo zavisi nastavak sezone, te da će izvršiti neke igračke rotacije, mi moramo da probamo da iskoristimo.

Ne prete Nišlije ali niko ne može da im zabrani da se u Humskoj nadaju iznenađenju koje usmerava sezonu u željenom smeru.

Utakmica sa Partizanom nama mnogo može da donese. Pazite, računali smo, u osam utakmica sa ova naša četiri prva protivnika prošle sezone, Radnički je uzeo ukupno dva boda. Mi u nedelju imamo šansu da uzmemo odmah tri i da već napravimo pomak u odnosu na sve što je Radnički uzeo protiv njih prethodne sezone. I ja stalno pokušavam tako pozitivno da im pričam, jer sam ubeđen da imaju kvalitet i žao mi je što nam se nije malo bolje poklopio raspored. Jer, kada uđete u sve ovo iz jedne onako stresne sezone i naporno radite, potreban vam je dobar rezultat i on bi sigurno lakše došao protiv neke malo slabije ekipe. Ali, možda je baš Partizan naša prekretnica. Momci nemaju nikakav pritisak, sav pritisak je na meni, od njih tražim samo da ne ponavljaju te greške koje smo pravili, da ne šalju loptu u te prostore gde nas protivnik čeka i da onda vidimo da li ove ekipe iz vrha mogu da nas dobiju u igri u kojoj nema naših direktnih grešaka.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet