FudbalSrbija

Trajković: Realizaciju moramo da poboljšamo

Niški Radnički je na teškom terenu u Surdulici osvojio bod protiv Radnika, prvi na gostovanjima od početka sezone.

Imao sam neke dileme pre utakmice, moram da uzmem na sebe te odluke i možda sam pogrešio u nekim procenama. Pre svega, da li da se oslonim na neke igrače koji su prethodno imali manju minutažu i da energetski budemo na nekom višem nivou ili na ekipu koja je dobila prethodnu utakmicu protiv IMT-a, psihološki svakako najtežu od početka sezone, a odlično odigranu. Opredelio sam se za ovo drugo, ali smo prvo poluvreme energetski bili jako slabi, daleko slabiji nego i u nekim porazima na strani ove sezone. Da sam napravio tri, četiri izmene u startnoj postavi, možda bi sve to izgledalo drugačije. Ovako mi se čini da smo prvo poluvreme bacili niz reku i da smo u drugo ušli malo angažovanije, pogotovo posle izmena i da smo bili malo opasniji. Čvrsto verujem u to da smo prvo poluvreme odigrali makar kao drugo, da Radnik ne bi izdržao i da bismo doneli sva tri boda.

U poslednje tri utakmice Nišlije nisu postigle gol iz igre, Nikola Trajković više je fokusiran na pozitivne stvari u igri njegovog tima.

Ja uvek pokušavam da stvari gledam sa pozitivne strane. Nismo ga ni primili već dve i po utakmice. Hajde da to pokušamo da naglasimo u svojoj glavi, da držimo pod kontrolom to što je dobro, a ofanzivno svakako da budemo ubojitiji. Mi smo stvarali šanse, ne protiv Radnika – ta Mesarovićeva stativa, pokušaj glavom Ivelje, i šut Petrova nije bilo dovoljno za pobedu, ali utakmicu protiv IMT-a smo mogli mnogo ranije da rešimo, a i protiv Javora je bilo dosta šansi. Realizaciju moramo da poboljšamo, ali ključ utakmice je da defanzivno budemo na nivou iz prethodnih susreta, a ja sam siguran da ćemo ofanzivno biti ubojitiji. Baš sam pričao sa Iveljom i Škrbićem, fali im gol, ali ne mogu da kažem da oni ne žele. Nije to pojedinačna stvar, cela ekipa radi da bismo sačuvali svoju mrežu, cela ekipa treba da doprinese da naši napadači poentiraju. Napraviću i neke rotacije u napadu i sa novom energijom biće i golova.

Nema se previše vremena za analizu, igra se kolo i radnim danima, na Čairu će ovog popodneva gostovati Železničar.

Iako je bilo malo vremena, kompletno smo ih analizirali. Pretpostavljam da napred ta tri igrača neće mnogo menjati, znamo šta možemo da očekujemo, pripremili smo naše defanzivce. Romanić – desna strana, uglavnom desna noga, na levoj strani – desna noga, kontragard, otvara se prostor i za Hajdina… Ali, da ne detaljišem sada, mi svaku utakmicu detaljno skautiramo taktički, tako smo i ovu. Ponavljam, biće jako zahtevna utakmica koja će tražiti energetski mnogo više od nas, nego što smo dali u Surdulici.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet