EngleskaFudbalTransferi

Tri prodaje daju veći manevarski prostor Arsenalu

Neće faliti kupaca za trojicu fudbalera o kojima je reč.

Kako god da se okonča ova sezona ona neće promeniti planove za letnji prelazni rok na Emirejtsu. Arsenal sprema solucie za svako moguće dešavanje, pedantno je precizirano ko je nedodirljiv, ko može da ode u slučaju prave ponude, a za koga je poželjno da stignu. U treću grupu spada triling domaćih fudbalera, što je očekivano i logično, pošto se baš na njihovim pozicijama primarno traže novajlije.

Svi već znaju da je novi napadač prioritet, Gabrijel Žesus ostaje da bude mentor, a i Kai Haverc se sve bolje snalazi kao desetka. Sve navedeno kad se stavi na tas, razumljiva je želja da se unovči Edi Enketia dok je još uvek na ceni. 24-godišnji napadač preferira ostanak u Londonu, rado bi zamenio Ivana Tonija u Brentfordu, ali ima i još gradskih rivala koji cene njegove kvalitete. Pre svega Kristal Palas, možda se i Vest Hem ponovo javi.

Ni godinu dana mlađi Emil Smit Rou nije bez ,,udvarača“. Najavljeni dolazak Martina Zubimendija ili nekog novog veziste njemu još više smanjuje ionako limitiran prostor za igru, što če pokušati da iskoriste pojedini klubovi i privole ga u svoje redove. Njukasl je prvi u toj priči, Aston Vila takođe ozbiljno prati dešavanja oko njega, biće još klubova željnih da iskoriste ovakvu priliku.

Nema informacija o zainteresovanim klubovima za Risa Nelsona, ali na tome neće ostati. U svim prethodnim prelaznim rokovima bilo je puno klubova željnih da ga dovedu barem na pozajmicu, nema sumnje da će tako biti i ovog leta. Pošto su sva trojica deca Arsenala, profit od njihovih prodaja poprilično bi otvorio manevarski prostor i po pitanju finansijskog fer-pleja, na potezu su zainteresovani klubovi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet