ABAKošarkaVESTI DANA

Trinkijeri: Grb Partizana mi je istetoviran na srcu

Italijan se u razgovoru za ATV osvrnuo na vreme provedeno među crno-belima i govorio o pomešanim osećanjima.

– Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome. Jedino što ne želim je da štetim Partizanu. Ako bih sada pričao o tome, onda bih štetio klubu. To sada nije aktuelno, nećemo o detaljima. Mislio sam da je bolje da neko gađa mene. Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Žao mi je. Imam neke granice i principe. Ne mogu zahtevati principe od igrača, ako ih ja nemam. Kada imaš neke principe, do neke granice možeš ići na kompromis, ali ne na sve. Još uvek mi je jako žao.

Kad se vrati film Partizan je te sezone igrao izuzetnu košarku, bio na putu da se plasira u Evroligu.

Školu Partizana niko nema, to se vidi svaki dan, na putovanjima, na terenu, na treningu, na sastanku… Meni je sjajno u Partizanu, sa navijačima i igračima. Pričamo uvek o Partizanu i uvek ću biti zaljubljen u taj klub. Grb Partizana mi je istetoviran na srcu. To je škola koja je nazaboravna. Najveća snaga kluba su navijači, jer izvuku 30 posto više.

Veruje Trinkijeri da će ovaj sastav uspeti da ostvari ambicije.

– Sada imaju najboljeg trenera na svetu, daleko najboljeg. To će biti sve OK. Za svaki proces je potrebno vreme. Ja sam došao u najgorem trenutku. Sećam se, prvu utakmicu igrali smo protiv Mege, sedam dana ranije izgubili su ubedljivo od Zadra kod kuće. Svaki dan smo hteli dodati nešto novo, hteli smo biti bolji. Voleo bih da svi igrači Partizana koji su bili sa mnom budu poštovani da su sve dali za klub, jer je ona ekipa igrala sa srcem svaki dan za svoje navijače.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet