EvroligaKošarkaVESTI DANA

,,Trinkijeri je ponosan  na činjenicu da je bio trener Partizana, posebno se spremamo za utakmice sa Zvezdom“

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prethodne dve sezone u evropskoj košarci je svakako minhenski Bajern koji je izrastao u bitan faktor i klub na koji se mora računati u borbi za samu završnicu takmičenja a o tome kako su Bavarci došli tu gde jesu govorio je za Srbija Danas pomoćnik Andree Trinkijerija, Đorđe Adžić.

– To je dokaz o ozbiljnoj organizaciji kluba, pre svega, radu trenera Andree uz sportskog direktora Bajezija i generalnog menadžera Pešića. Za poslednje dve godine su uspeli da naprave kompetentne timove, sa igračima koji su to prepoznali. Dovođeni su igrači koji nisu zvezde, pažljivo su birani i na osnovu psiholoških profila, kako i igračkih karatkteristika i svi su stavljeni u svoje role. Boldvin i Rejnolds pre dve sezone, kao i ove godine Hilijard i Tomas su igrači koji su veoma napredovali i njihov odlazak u „veće“ klubove u Evropi su samo dokaz kvalitetnog rada i uspeha tima. Naravno, Lučić je prva zvezda tima, on poseduje kvalitet lidera što je i klub prepoznao, i njegova pomoć je sigurno velika, ako ne i najvažnija za uspeh Bajerna. Obe sezone u Evroligi su bile veoma dobre, na žalost gubiti petu utakmicu dve godine za redom, nije baš prijatno, ali Bajern je sada tim koji svi respektuju i sve to daje signal da smo na dobrom putu.

Osvrnuo se i na period koji je italijanski trener proveo u Partizanu, te ,,posledice“ istog koje će sigurno prijati navijačima crno-belih.

– Trinkijeri je ponosan na činjenicu da je bio trener Partizana. Samo ću otkriti da se za utakmice sa Crvenom zvezdom u Evroligi uvek specifično spremamo…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet