EngleskaFudbal

Tuhel: Imamo svoje probleme koje treba da rešimo i stvari koje moramo da poboljšamo

Čelsi drma kriza što je potvrdio i jučerašnji remi sa Vuverhemptonom, Plavci su zabeležili samo jednu pobedu u poslednjih pet kola.

– Mislim da smo dobro počeli oba poluvremena sa ofanzivnom varijantom 5-3-2. Znali smo za rizike i morali smo da budemo disciplinovani. Pokazali smo disciplinu u većini momenata prvog poluvremena, ali u nekim situacijama dolazimo do prevelikog rizika. To nas je koštalo opasnih situacija na kraju prvog poluvremena i usput nismo imali sreće da postignemo gol. Na poluvremenu smo podsetili igrače da se drže plana. Bio sam veoma zadovoljan načinom na koji smo započeli drugo poluvreme, stvarali smo šanse i dovoljno opasnih situacija pred golom, poveli smo sa 2:0, a onda smo previše rizikovali. Otvorili smo prostor za kontre i velike šanse. Kada to uradite, gubite samopouzdanje i pozivate protivnika da nanjuši da je nešto moguće kada je to nepotrebno.

Tuhel je upitan da li je možda na igrače uticala činjenica da je meč posmatrao i novi vlasnik kluba.

– Ne, ne mislim da su dešavanja oko vlasništva razlog za nedostatak fokusa. Pokazali smo kada su sva ta dešavanja počela da još uvek možemo da se fokusiramo na pravi način. Ne bih ovu promenu posmatrao kao prednost pred utakmicu sa Lidsom jer se to ne menja mnogo za nas, sve ostale mere nisu ukinute.

Nemac se trudi da sebe, stručni štab i igrače izoluje od dešavanja koja nisu usko vezana za teren.

– Ne vredi razmišljati o tome, mi imamo svoje probleme koje treba da rešimo i stvari koje moramo da poboljšamo. Čuo sam vesti jutros ali sam bio fokusiran na sve ono što radim pre meča pa se nisam previše udubljivao. Nisam još ni sa kim razgovarao, ali kao što sam rekao, bio sam koncentrisan na utakmicu. Ne proveravam telefon ili skrolujem vesti kada pripremam meč. isto je bilo kao i uvek jer imam mnogo posla. Radim ono što radim, a to je da pokušam da se što bolje pripremim za meč.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet