EngleskaFudbal

Ukoliko ne ubede Alonsa, Redsi imaju još dve opcije u mislima

Jedno novo ime, jedna stara meta.

Nismo se nadali da će klupa Liverpula biti upražnjena od juna, ali eto, među brojna iznenađenja u svetskom fudbalu, ubraja se odluka Jirgena Klopa da ode na jednogodišnju pauzu. Čim se za to saznalo, iskočio je Ćabi Alonso kao favorit menadžmenta, a i javnosti da ga nasledi i vrati se u klub čiji je dres svojevremeno sa uspehom nosio.

Njegov rad na klupi Bajera je jedna od fudbalskih priča kontinenta. Pojedini nemački mediji iz kategorije ozbiljnih davali su prednost Bajernu u borbi za angažovanje Alonsa. Oni bliski Leverkuzenu navode da Španac ne želi da bude deo aktuelnog haosa u Minhenu, te razmišlja između Liverpula i ostanka u Bajeru. Treći sada provlače ideju Alonsa da nastavi da se trenerski razvija u Leverkuzenu, dok mu se ne ukaže šansa da preuzme Real Madrid. Za to vreme Liverpul ne sedi skrštenih ruku, već razmišlja i o alternativama, piše uglavnom pouzdani Telegraf.

I ranije se Julijan Nagelsman provlačio kao prirodni naslednik starijeg sunarodnika na klupi Redsa. Ugovor sa nemačkim savezom mu ističe nakon Evropskog prvenstva, trenutno deluje da ga neće produžavati sem ako ne dođe do baš značajnog preokreta, odgovorni na Enfildu su ga dodali na listu.

Na istoj je i Ruben Amorim. Aktuelni strateg Sportinga jedan od je od cenjenijih mlađih trenera u Evropi, svaki čas se dovodi u vezu sa nekim od klubova lige petica. Pominje se Barselona, rado bi ga uzeo Brajton ukoliko ode Roberto De Zerbi, koga Telegraf, za razliku od drugih izvora nije uvrstio među kandidate za klupu Liverpula, pa nam ostaje da ispratimo jednu od najzanimljivijih promena ove godine.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet