ATPTenis

,,Uveren sam da jedva čeka Rolan Garos“

Sezona šljake za Novaka Đokovića ne ide najbolje, ranije nego što se očekivalo ispao je sa dva turnira, neke je propustio silom prilika, Džimi Konors uverava da to neće poremetiti svetskog broja jedan.

– Siguran sam da Đoković neće biti obeshrabren ovakvom situacijom. Podvlačim reč obeshrabren, jer ako ikada u životu budete obeshrabreni i nezadovoljni samim sobom, ponekad je jako teško izvući se iz takve situacije. Ne biti obeshrabren u velikim neprilikama je važna stvar. A Novak ima dovoljno iskustva da to izbegne. Dovoljno dugo igra i sve je osvojio.

Legendarni teniser smatra da je srpski as previše iskusan da bi trenutnu situaciju posmatrao kao problematičnu i nepremostivu.

– On ima 22 gren slem pehara, odlično zna kako da se nosi sa takvim situacijama. Ima sve što je potrebno da se suoči i sa najtežim nevoljama. Zato ne verujem da je uopšte zabrinut zbog svega što mu se dešava.

Dodao je da su Đokoviću važniji bili mečevi da se vrati u ritam pred drugi grend slem nego rezultati na pomenutim turnirima.

– Uveren sam da jedva čeka Rolan Garos. To što je loše prošao u Monte Karlu i Banjaluci nije toliko strašno. Nije dovoljno igrao, imao je dugu pauzu, trebali su mu mečevi, samopouzdanje. To je i dobio i sada će biti sve bolji i bolji. Siguran sam da on posle ovih poraza nije bio obeshrabren već da je sebi rekao „nisam pobedio ali sam dobio ono što mi je bilo potrebno“. A to je veoma dobro i mnogo će mu pomoći.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet