FudbalSrbijaVESTI DANA

Katai spasio crveno-bele reprize surduličkog košmara!

Gostovanja na jugu Srbije nose izgleda dramu za aktuelnog šampiona – 1:2 (0:1).

Početnu inicijativu ima Zvezda, nisu to za sada ozbiljnije šanse ali su malo crveno-beli testirali Vujanca. Malo se Radnik oslobodio pritiska, krenuo napred, to je odmah otvorilo prostor rivalu, Katai se našao u odličnoj poziciji, Sadk je uklizao i izblokirao ga. Bilo je izazovno za odbranu gostiju kada su Surduličani imali četiri kornera zaredom, najopasnije je bilo kod udarca Danoskog, dobro je intervenisao Borjan.

Još dva puta je zapretio Katai u kratkom vremenskom razmaku, prvo u punom trku levicom, Vujanac je odbio loptu, drugi put glavom, poslao je pored gola. Iz četvrte situacije, u 35. minutu, Katai je pronašao put do cilja, izblokiran je Kangva ali je lopta došla do njegovog saigrača u još bolju poziciju, Vujanac je ovoga puta nemoćan. Golman domaće ekipe je u finišu poluvremena upisao novu odbranu, posle udarca Mustafe i to je bilo to od prvog dela igre.

Radnik je izjednačio na samom ulasku u drugo poluvreme. Spasić je napravio slalom na polovini Crvene zvezde, izigrao Mijailovića i matirao Borjana kao poslednju prepreku.

Logično, crveno-beli su krenuli da pritiskaju ali dugo nema već ničega konkretnog. Štaviše, naredno uzbuđenje bila je velika šansa za domaćina, dobro je skočio Bogdanović i spakovao zicer Duronjiću, on je sa sedam metara spoljnom gađao tik uz desnu stativu. Kao da je ova šansa probudila Zvezdu, u dva sledeća napada dve dobre prilike, Ben je imao stopostotnu, prebacio Vujanca, Oreščanin intervenisao pred gol linijom, potom je Mitrović iz dobre pozicije slabo šutirao. Dobro defanzivno izgleda Radnik, koliko je to moguće, upasivio je protivnika i ima još sedam minuta nadoknade da izdrži. U tome nije uspeo, Katai je iz slobodnog udarca sa leve strane gađao u golmanov ugao, tako i prevario Vujanca i uhvatio ga na krivoj nozi. Time je i spasio svoj tim kiksa, domaćin nije imao snage za povratak mada će start koji je prethodio tom slobodnjaku blago rečeno diskutabilan i nema sumnje da će biti glavna tema narednih dana.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet