FK PartizanFudbalSrbijaVESTI DANA

Surdulica arhivirana, Marković i Baždar sačuvali crno-bele na vrhu!

Hrabro se suprotstavio Radnik, nedovoljno da spreči novi trijumf Partizana – 1:2 (0:0).

Tek nešto više od pet minuta je trebalo za prvu veliku šansu. Baždar i Natho su kombinovali na malom prostoru, Ranđelović je odbranio udarac mladog napadača sa šest metara. Otprilike je još toliko trebalo za naredni opasan napad gostiju, tukao je Natho, Ranđelović odbio u korner posle koga je Baždar izblokiran. Utakmica je ušla u nešto mirniji tok, negde iza pola sata igre Antićev udarac se beleži, završio je pored gola.

Tu i tamo pretio je i Radnik, njihovi udarci su završavali daleko od okvira. Prvi u okvir uputio je Gašić, bez problema za Jovanovića. Bila je i jedna neprijatna situacija ispred Jovanovićevog gola pred kraj poluvremena, Duronjić se nije najbolje snašao, Jovanović je odbranio.

Gašić je spasio svoj tim na početku drugog poluvremena intervencijom na gol liniji nakon kornera i Markovićevog udarca glavom. Koji minut kasnije Zahid je spremio veliku šansu Baždaru, slab udarac, Ranđelović je uspeo da interveniše iz dva pokušaja.

Nakon dve pomenute šanse ušlo se u period kada je ponovo Radnik bolji rival. Poništen je dosuđeni penal za njih posle gledanja snimka, ubrzo je Duronjić imao odličnu šansu, prebacio je gol spoljnom sa ivice peterca. Korner u 70. minutu bio je preslikan onom sa početkadrugog poluvremena, sa drugačijim ishodom. Antić je centrirao sa desne strane, Marković gađao glavom sa skoro istog mesta, uz pomoć Jovića pogodio metu.

Nema Baždar ni sreće danas, deset minuta kasnije jedan odbitak je završio na njegovoj glavi, zatim i pored gola. Mogao je možda i Kalulu nešto ranije da prelomi, lopta mu je bežala, na prvoj stativi Ranđelović koncentrisan. Domaćin je imao dve opasne situacije, bez prave završnice, u drugom minutu nadoknade crno-beli su stekli dva gola prednosti. Baždar je oteo loptu na protivničkoj polovini, predriblao Ranđelovića i dovršio posao.

Nije moglo bez komplikacija, odmah potom Kovačevićev start nad Bogdanovićem je rezultirao penalom. Šovšić je bio siguran u petom minutu zaustavnog vremena. Nije bilo vremena da se izbegne poraz.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet