KošarkaSrbijaVESTI DANA

Srbija nadigrala Slovačku, potpuna kontrola našeg tima

Na najbolji mogući način započeo ovaj prozor – 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9).

Trifunović otvara meč sa pet poena i asistencijom za Jagodića Kuridžu, nešto bolji početak Srbije. Visoki igrači daju ton igri našeg tima, posle polaganja Radanova za plus šest ide se na prvi minut odmora. Po povratku na teren Jagodić Kuridža pogađa uz faul, prednost raste. Ihring trojkom prekida ovu seriju, Srbija za sada održava plus – 24:18.

Sjajna energija Trifunovića, naši imaju i dvocifreni plus ali Slovaci se ne predaju, sa dve vezane trojke drže priključak. Muči se Slovačka da ne dozvoli našim momcima da se potpuno odlepe, Avramović pogađa trojku za novi dvocifreni plus, Ihranga smanjuje na kratko ali sledi još jedna trojka Partizanovog beka. Uspeli su rivali malo da okrnje prednost, na veliki odmor Srbija nosi plus osam – 44:36. Ekipu predvodi Trifunović sa devet poena, Avramović i Jagodić Kuridža postigli su po osam. Na drugoj strani, fantastični Brodžijanski sa 19 poena održava goste u igri.

Jagodić Kuridža sa pet poena otvara poluvreme i drži dvocifreni plus. Posle trojke Trifunovića za plus 11 usledio je mali pad u igri što Slovaci koriste da dođu do daha. Na kraju treće četvrtine ista meta, isto odstojanje sa poluvremena, Srbija održava plus bez većih problema – 62:54.

Kako vreme odmiče u četvrtoj četvrtini sve više je utisak da se Slovačka predala. Srbija je uvela meč u ritam koji joj odgovara i polako ali sigurno ga privodi kraju.

Na kraju, najefikasniji Avramović sa 14 poena, Jagodić Kuridža dodao je 13 i šest skokova, Ristić 12 i osam skokova. Brodžijanski je stao na 28 poena, Ihring je ubacio 14 uz osam skokova.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet