EUROFudbalVESTI DANA

Englezi na startu, Danci i Slovenci po meri Orlovima!

Grupa teška ali zadovoljavajuća.

Žreb za Evropsko prvenstvo na koji smo čekali više od dve decenije smestio je fudbalsku reprezentaciju u grupu C. Poput poslednjeg Eura na kome smo učestvovali, odmerićemo snage sa Slovenijom, protivnici su još Engleska i Danska. Prvi meč naš tim će odigrati upravo protiv Engleza, aktuelnih vicešampiona i jedne od reprezentacija sa ulogom favorita.

Unapred se znalo da će Nemačka kao domaćin u grupu A. Domaćinu se pridružio naš rival iz kvalifikacija Mađarska. Žreb je odlučio da će sa domaćinom na otvaranju takmičenja igrati Škotska. Poslednji učesnik ove grupe je Švajcarska.

Trostruki šampion kontinenta, Španija, prvi je učesnik grupe B. Njima se iz drugog šešira pridružila Albanija. Imaćemo regionalni okršaj jer u tu grupu ide Hrvatska. Može se reći da je ovo grupa smrti, pošto će njen član biti Italija, aktuelni šampion.

Što se tiče grupe D, favorit iste je Francuska. Prvi izazivač, barem po rasporedu šešira je Austrija. Uz dužno poštovanje Austriji, ipak će to biti Holandija.

Belgija će svoj put ka željenom plasmanu početi kao nosilac grupe E. Zajedno sa njima je Rumunija, iz trećeg šešira i Slovačka.

Poslednja izvučena reprezentacija iz prvog šešira je Portugal, ide u grupu F. Na megdan Ronaldu i saigračima stiže iz drugog šešira Turska, Češka je došla iz trećeg.

Preostale članove poslednje tri grupe daće nam plej-of kvalifikacija koji se igra u martu.

Grupa A

Nemačka

Škotska

Mađarska

Švajcarska

Grupa B

Španija

Hrvatska

Albanija

Italija

Grupa C

Slovenija

Danska

Srbija

Engleska

Grupa D

Kvalifikant iz plej-ofa

Holandija

Austrija

Francuska

Grupa E

Belgija

Slovačka

Rumunija

Kvalifikant iz plej-ofa

Grupa F

Turska

Kvalifikant iz plej-ofa

Portugal

Češka

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet