EvroligaKošarka

Vajt: Nejt je dobar igrač, verujem da će se snaći u Panatinaikosu

Krilni centar igrao je sa Nejtom Voltersom u Žalgirisu i prošle sezone u Crvenoj zvezdi tako da je prava osoba da navijačima svog bivšeg kluba predstavi dojučerašnjeg saigrača uz osvrt na vreme provedeno u Kaunasu.

– Šaras je poprilično strog, posebno sa ofanzivno talentovanim košarkašima. Da budem iskren, Jasikevičus je ’ubio’ Voltersa te godine u Žalgirisu. Najviše ga je kritikovao tokom video analiza utakmica, ali je Nejt uspeo da se izbori i verujem da će se slično snaći i u Panatinaikosu. Vrlo je dobar igrač.

Na sličan način prokomentarisao je još jedno pojačanje Zelenih, Marijusa Grigonisa.

– Marijus je imao brojna neslaganja sa trenerom na početku sezone. Jasikevičius je hteo da se igra odvija upravo kako je isplanirano, a Grigonis je želeo da ima veću slobodu u igri – to se Šarasu nije svidelo i bili su u sukobu. Vremenom su uspeli da se prilagode jedan drugome. Jasikevičus je imao više poverenja u Grigonisa u drugom delu sezone. Marijus je tek povremeno improvizovao – našli su kompromis i njihov odnos je ostao dobar.

Veruje Vajt da će Grigonis biti veliko pojačanje za sastav Dejana Radonjića.

– Marijus je odličan poenter, možete da računate na njega u četvrtoj deonici. Grigonis je ambiciozan, uvek želi da pobedi i čini saigrače boljim. Ljudima u Atini će se dopasti i njegov karakter, uz umeće na parketu. Dok smo bili u Litvaniji još nije postao lider, ali je napredovao i u tom aspektu po dolasku trenera Martina Šilera. Možda će takvu ulogu imati u Grčkoj.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet