EvroligaKošarkaVESTI DANA

Valensija se oglasila: Pravilnik je povređen, uložićemo žalbu!

Ne smiruju se strasti nakon meča Valensije i Crvene zvezde. Španski tim je nakon slučaja Topić, o kome smo pisali, poslao zahtev Evroligi da ispita celokupan slučaj. Ipak, s obzirom da je rok za žalbe prošao, Evroliga je morala da odbije inicijativu španskog kluba. Nije se dugo čekalo na odgovor iz Španije, s obzirom da je Valensija izbacila zvanično saopštenje u kom poručuje da neće odustati od ovog slučaja.

KK FMP je najavio dolazak Topića posle 23 sata, posle utakmice između Valencije i Crvene zvezde. Nešto što bi trebalo biti normalno. Tek u ponedeljak klub saznaje da interni propisi ABA lige onemogućavaju ove transfere posle 4. januara, zbog čega odmah navode navode kršenje pravilnika s obzirom da je transfer morao biti izvršen tog dana, a ne posle i trebalo je da bude namerno skriveno da bi igrač bio dostupan u slučaju potrebe u utakmici protiv nas.

Takođe, želimo da vas podsetimo da propisi Evrolige zahtevaju od klubova da obaveste o transferima ili odlasku igrača istog dana kada se dese, što u ovom slučaju nije urađeno. Odgovor Evrolige u periodu od 48 sati od prijema zapisnika dovodi klub u jasnu situaciju bespomoćnosti jer u navedenom dokumentu nije bilo moguće uočiti nepravilnost, a ne može se tvrditi da je španski klub upoznat sa unutrašnjim propisima ABA lige, kada nije bila ni sama Evroliga. Klub će, s obzirom da u ovom slučaju nije bilo moguće ispoštovati taj rok, uložiti žalbu na odluku.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet