EngleskaFudbal

Van Dajk: Daleko je kraj, ko zna šta sve može da se dogodi

Remiji na gostovanju Fulamu i sa Kristal Palasom na Enfildu izazvali su kod dela javnosti negativne komentari koji idu čak toliko daleko da Liverpul otpisuju iz šampionske trke.

– Odigrali smo dva meča i daleko je kraj, ko zna šta sve može da se dogodi. Pokazali smo i prošle sezone da smo tim koji ne treba potceniti. Fokusiraćemo se na sebe. Ne pišemo ono što drugi misle, niko sem nas ne zna šta se dešava. Radili smo veoma naporno da bismo osvojili tri boda, ali nažalost nismo ih osvojili. Idemo dalje. Sa desetoricom smo odigrali sjajno. Vršili smo pritisak i rizikovali jer smo morali da izjednačimo, a nadali smo se i pogotku za pobedu.

Čini se da je posebno bled utisak ostavila druga utakmica.

– Jednostavno, nismo smeli da se dovedemo u situaciju da igramo sa desetoricom. Razočarani smo zbog remija. Nakon što smo pobedili u Komjuniti šildu, svi su pisali jedno. Sada nakon dva remija svi pišu potpuno suprotno. Već nas otpisuju. Ali to se nas ne tiče. Koncenrišemo se na sebe i na ono na šta možemo da utičemo, a to je naša igra.

Ima šta iskusni saigrač da poruči Darvinu Nunjezu koji je protiv Kristal Palasa naivno zaradio crveni karton.

– Naravno da je razočaran i ljut na sebe, ali sve je to deo učenja. Naravno, mi smo uvek tu da ga podržimo. Zna da je svlačionica uz njega i da ovo ne bi smelo da se ponovi. Nadamo se i da neće. Jasno je da mora da nauči da se kontroliše, da bude svestan da ovakve stvari mogu da se dogode i da će se događati, posebni u Premijer ligi. Nadamo se da će naučiti lekciju i da se ovakvo nešto neće ponavljati.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet