EvroligaKošarka

Vatutin: Računamo na naknadu finansijskog gubitka i izgubljene dobiti

Suspenzija ruskih klubova iz evropskih takmičenja odrazila se na kadrovske probleme, između ostalih, CSKA je napustio dugogodišnji trener.

– Pre poslednje utakmice finala VTB lige, Dimitris mi je na sastanku rekao da želi da ode i izneo je razloge. Bili su prilično očigledni i očekivani. Već tada su šanse za učešće u Evroligi bili nejasni, a strancima se život u Rusiji zakomplikovao. Svojim uspešnim radom u CSKA, Itudis zaslužuje da se za njega čuje. Uvek je bio posvećen, dao je sve od sebe klubu. Rastali smo se sporazumno, a na njega su ostala samo lepa sećanja.

Veruje Vatutin da će Evroliga morati da nadoknadi Armejcima finansijski gubitak zbog izbacivanja.

– Verujemo da smo nepravedno udaljeni iz takmičenja. Isključenje kluba prema propisima Evrolige moguće je samo u slučaju konkretnih sportskih i finansijskih prekršaja, što nismo uradili. Naravno, male su šanse za povratak u takmičenje sa trenutnom situacijom, ali u svakom slučaju branićemo svoja prava, nadamo se da ćemo dobiti sudsku ocenu odluke Evrolige. Računamo na naknadu finansijskog gubitka i izgubljene dobiti. Što se tiče iznosa, o tome je još prerano da pričamo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet