ATPTenis

,,Važno je što se Karlos ne plaši Novaka“

Karlos Alkaraz, za razliku od Novaka Đokovića, nije mogao da održi visok nivo igre u poznoj fazi sezone. Zašto je to tako pokušao je da objasni Felisijano Lopez u razgovoru za As.

Razlika je u tome što je Đoković kao dizel motor, a Alkaraz ne može da ostvari rezultat ako igra na takav način. Novak nekada počne mečeve u sporom ritmu, sve dok ne pronađe pravi trenutak i onda ubrzava. I zbog toga deluje nepobedivo.

Nekadašnji španski teniser posavetovao je mlađeg igrača da dobro iskoristi pauzu između dve sezone ne bi li naučio iz prethodne.

Trebalo bi da iskoristi ovu pauzu da se resetuje, psihički i fizički i da krene od nule novu sezonu. Možda je ono što mu se desilo u drugoj polovini godine posledica umora, nije se osećao komotno na terenu, ali sve su to normalne stvari. Dešavaju se svima, to je proces učenja. Karlos još nema u sebi toliko mečeva i turnira da bi umeo da kaže „ovo ću da uzmem“, „ovo ću da ostavim“, „ovo hoću, ovo neću“. Sve to što se desilo njemu u životu je kao cunami i teško se nositi sa tim sa samo 20 godina.

Lopez je uveren da će se Alkaraz u narednoj sezoni ozbiljnije suprotstaviti Đokoviću.

Važno je što se Karlos ne plaši Novaka. A, ima dovoljno zrelosti da se prilagodi na njegovu igru, kao i hrabrosti da se suprotstavi Đokoviću, koji je po mnogima najbolji teniser sveta svih vremena.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet