FudbalSrbijaVESTI DANA

Velika pobeda, Samardžić odabrao Srbiju!

Mladi vezista uskoro će debitovati za Orlove.

Takvo je vreme danas da često i reprezentacije moraju da se bore za to kome će se mladići iz mešovitih brakova ili porodičnim poreklom sa jednog geografskog prostora a rođeni u drugoj državi prikloniti kada dođe vreme da odaberu svoj nacionalni tim. Srbija je jednu takvu veliku bitku dobila, Lazar Samardžić staviće se na raspolaganje Draganu Stojkoviću od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja, kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica, odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potipisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima.

Dugo se lomio 21-godišnji vezista i najzad prelomio da su Orlovi ipak njegova budućnost. Nema sumnje da će Samardžić odmah biti pojačanje za nacionalni tim, o tome svedoče njegove partije u dresu Udinezea koje su već privukle pažnju i moćnijim klubovima poput Napolija i Milana. U moru nekih sumornih, jedna izuzetno lepa vest za srpski fudbal.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet