EvrokupEvroligaKošarkaVESTI DANA

Velike promene: Evrokup prelazi u ruke FIBA!?

Prema saznanju Mozzartsporta, pominje se mogućnost da Evrokup, koji je u vlasništvu Evrolige pređe u ruke FIBA.

Evrokup nije uspevao da privuče veliku pažnju javnosti i sponzora, a na sve to se nadovezao i gubitak publike iz godine u godinu. Evrokup je poslovao sa minusom od 7.000.000 evra, a tu finansijsku razliku u kasi nadoknadila Evroliga. Vlasnici koji su bili finansijeri su radi da se reše trenutno drugog najjačeg evropskog takmičenja.

FIBA bi rado prihvatila sve timove Evrokupa, a kako ne bi dolazilo do novih velikih sukoba prohodnost ka Evroligi iz Evrokupa bi ostala
kao opcija.

Zašto opcija? Zato što se navodi da bi Evroligu mogli da napuste timovi koji su bili protiv Đordija Bertomeua, dakle Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi i Žalgiris i da se pripoje FIBA takmičenju, verovatno Ligi šampiona.

Pominje se da je već održan zajednički sastanak, jer ti klubovi ne vide sreću na duge staze u Evroligi u kojoj imaju jaku „opoziciju“ predvođenu španskim klubovima, što i potvrđuju vesti da se ni nekoliko meseci po najavljenom odlasku izvršnog direktora Bertomeua na kraju juna, još ne nazire ime njegovog naslednika, navodi Mozzartsport.

Upućeni tvrde, ako se desi taj prebeg, da su španski klubovi na čelu sa Bertomeuom spremni da okrenu list odnosno da ili osveže ili oforme novo takmičenje u koje će ući još nekoliko ekipa sa Pirineja, a u kome bi moglo da se nađe mesto i za još koji tim iz Zapadne Evrope. Praktično usledila bi nova podela Evrope slična onoj iz vremena kada su nastali Evroliga i Suproliga.

O ovim pitanjima zasad niko od zainteresovanih strana ne želi da komentariše javno, kao što svojevremeno niko nije hteo da izađe i kaže da su bili pregovori ili kako su posle rekli razgovori FIBA, NBA i Evrolige dok se ta informacija nije nezvanično pojavila u medijima.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet