Ostali sportovi

VSS: Pokrenućemo postupak

Vaterpolo savez Srbije osudio je ponašanje navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Šapca kada su vređali trenera Mirka Vučevića i najavio da će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih.

Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca. Kao i uvek apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne. Verske ili neke druge prirode. Otvoreni smo za sve. Smatrajući da je sport opšte, zajedničko dobro svih i onih koji se njime bave i onih koji u njemu, posmatrajući ga, uživaju. Tim povodom Vaterpolo savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih lica verujući da se takvi događaji više neće ponavljati“ – piše u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

Delije su transparentom „Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija“ vređali trenera svog kluba zbog njegovog hrvatskog porekla.

Vučević je bivši reprezentativac Jugoslavije, s kojom je 1988. osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Seulu, a navijačima Zvezde smeta to što je predstavnik hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet