ABAKošarkaVESTI DANA

Vujošević se vratio u ABA ligu!

Legendarni trener u novoj ulozi. Kako je zvanično objavio SC Derby, Duško Vujošević je novi stručni konsultant njihovog tima! Regionalni predstavnik je ovu informaciju potvrdio putem svog zvaničnog profila, a oduševljenje nije krio ni sportski direktor podgoričkog tima – Đuro Ostojić.

Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. Vujošević je sinonim za uspjeh.“

Bivši trofejni trener Partizana nakon predstavljanja otkrio je šta će biti njegov posao u novom klubu.

Ove godine sam prilikom uručenja Nagrade za životno djelo, najvišeg priznanja koje dodjeljuje Udruženje košarkaških trenera Srbije izjavio da to ipak ne znači da sam rekao svoju posledju riječ kada je košarka u pitanju i da nastavljam dalje u skladu sa svojim zdravstvenim mogućnostima. Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derby, kao stručni konsultant.  Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i  da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu. Klub ima takav program “stvaranja” igrača, a to je upravo u dosadašnjem radu bila moja specijalnost. SC Derby ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i poslije jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni„, rekao je Vujošević.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet