ABAKK PartizanKošarka

Žakelj: Nemam šta da zamerim igračima

Budućnost je ispunila cilj da barem obezbedi majstoricu polufinala AdmiralBet ABA lige, dalje se nije moglo. Onda kada je Partizan pronašao ritam u odbrani kvalitet je došao do izražaja, te se ništa nije isprečilo novom finalu večitih.

– Čestitam domaćinu na pobedi i na plasmanu u finale. Što se utakmice tiče, prvo poluvreme smo odigrali na visokom nivou posebno napadački. Lopta je kružila i imali smo ideju kako da usporimo Partizan. Mislim da je to bilo uspešno. Energetski nismo bili na nivou kao prošlu utakmicu kući. U nastavku kada smo ostali bez Ferela ostali smo bez snage i koncentracije. Nemam šta da zamerim igračima, pokazali smo dobru košarku i motiv. Otkad sam došao imamo dobar odnos i zahvalio bih se njima na podršci prema meni. Nismo znali kako će Rajt nastupiti, jer je dva sata pre utakmice primio infuziju. Na kraju nije znao gde je.

Jogi Ferel je mučio odbranu crno-belih, ali i promenio tok utakmice onako kako nije želeo. Protestovao je nakon dosuđenog faula, dobio tehničku, već je imao nesportsku, te je isključen. Andrej Žakelj kaže da je to uticalo, međutim, ne menja da je protivnik zasluženo slavio.

– I da je loše igrao mi bi bili mnogo bolji da je ostao. Nema veze s njim. Partizan je to dobro iskoristio, pritisnuli su nas u organizaciji napadu. Posebno Rajta, koji je dehidrirao i odigrao na boljem nivou nego što sam ja očekivao. Teško je da se reaguje na ovo. Na kraju, zaslužena pobeda Partizana.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet