ABAKošarka

Žakelj: Nisam bio dovoljno uporan i moja je krivica

U nekoliko navrata je Andrej Žakelj naglašavao da u svakom kolu Budućnost čeka neki težak ispit i zahteva pristup. Poraz od FMP-a to je i pokazao, drugo mesto je ugroženo.

Nismo bili na nivou koji sam ja želeo. Poslednjih, ne par dana, već 14 dana sam govorio da nije važan Partizan već ove utakmice koje slede uoči Partizana. Nisam bio dovoljno uporan i moja je krivica što nisam spremio tim da igra na nivou na kom smo do sada igrali. Čestitam FMP-u, igrali su odličan meč. Mi nismo bili dovoljno fokusirani i bili smo spori, ali i mislim da smo igrali do sada veoma dobro. Ovo nam je prvi poraz posle tri meseca mislim u ABA ligi i verujem da ponovo možemo da budemo na tom nivou. Dalje takmičenje u ABA ligi je u našim rukama.

Panteri su velikom pobedom i definitivno stavili na stranu priču o opstanku, Saša Nikitović može da bude ponosan na svoje košarkaše.

Bili smo bolji danas. Kada pogledam statistiku isti je utisak. Izuzetno je teško čuvati njihove šutere i bekove. Uzeli smo dozu rizika sa plejmejkera, sa Wrighta, koji je pokazao kvalitet i postigao 30 poena. Međutim, ostali igrači nisu bili dovoljno razigrani. Uspeli smo da iskorigujemo i poremetimo ekipu koja je bila do sada jako dobra. Uz naše velike procente šuta i veliki broj asistencija, došli smo do velike pobede za nas. Više zbog borbe za opstanak nego zbog rivala koga smo pobedili.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet