ABAKošarka

Žakelj: Primarni ciljevi ostaju razvijanje mladih igrača i opstanak u ligi

Prošle sezone SC Derbi je bio prijatno iznenađenje u ligi, ove se mnogi pitaju da li je podgorički klub u stanju da ponovi takve partije i eventualno izbori plej-of.

– Ova sezona, sigurno, neće biti laka kao prošla u kojoj se sve baš poklopilo. Nismo toliko iskusni kao prošle sezone, to će se sigurno videti na terenu. Ja uvek imam visoke ciljeve, ali generalni cilj našeg kluba je opstanak u ligi, kao i afirmacija nekih mladih igrača, da, ako bude moguće, dobiju više prilike. Ako se desi da možemo nešto više da uradimo, svakako ćemo to prihvatiti odmah, ali primarni ciljevi ostaju razvijanje mladih igrača i opstanak u ligi.

Ne žali se Žakelj na odlaske, u razgovou za Pobjedu rekao je da je to neki prirodni put igrača koji se afirmišu u ovom klubu.

– Još smo mlađi nego prošle sezone. Bilo je planirano da neki igrači idu na viši nivo, tako i treba. To je, uostalom, i strategija našeg kluba, da radimo sa mladima, da ih razvijamo da kasnije mogu da idu dalje. Što se rostera tiče, manje-više su mladi ostali, dodali smo dva, tri igrača, i ja sam zadovoljan, pogotovo karekterima igrača, mislim da smo pogodili sa tim. Što se tiče košarke, normalno, vreme i teren će biti merilo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet