ABAEvrokupKošarka

Žakelj: Sve se brzo desilo, još sabiram utiske

I Budućnost je među klubovima koji su odlučili da promene trenera u ranoj fazi sezone, odlučili su se za slovenačkog stručnjaka, doskorašnjeg trenera SC Derbija.

– Moram da budem iskren, sve se brzo desilo, još sabiram utiske. Uzbuđen sam, jer sam dobio šansu da vodim tim velikog kluba kao što je Budućnost, koja ima veliku podršku navijača. Daću maksimum, kao što sam radio u prethodnom klubu. Siguran sam da ćemo tako svi biti bolji, da će takvi biti i rezultati.

Andrej Žakelj je stanovnik Podgorice nešto više od dve godine, upoznat je sa sredinom, ovo je nekako i logičan korak.

– Malo sam se navikao na Podgoricu, koja je već moj drugi dom. Poznato mi je kakav je pristup ovde, kakav treba da bude, kakvo je ponašanje, mentalitet, zbog čega mi je sada lakše. Na početku sam, iskreno, imao malo problema oko toga, ali mislim da sam u ove dve godine, više-manje, shvatio kako sve to ide. Poznajem tim Budućnosti, znam ljude koji rade uz tim, sve su to radni ljudi, pozitivni, i u tom smeru moramo i da radimo.

U ovom trenutku Budućnost ima skor od šest pobeda i dva poraza u AdmiralBet ABA ligi, fokus je na tome da se poprave stvari u Evrokupu, počevši od večerašnjeg gostovanja Trentu.

– Mislim da postoji neka mala psihička barijera oko svega što se dešavalo. To moramo zajedno da rešimo, da nađemo način da pristup i energija budu bolji, da svako zna šta mora da radi, šta sme, a šta ne sme. Pričam o trenerima i igračima. Treba da stvorimo pozitivnu hemiju. To je neka vizija koju ja imam, normalno uz neke taktičke stvari za koje nema puno vremena. Ali, recimo, moramo da igramo brže i agresivnije. Normalno, lako je to reći, treba to preneti na teren, ali uradićemo sve da sa dobrim treningom sve izgleda kako treba. Postoji neki pritisak i mislim da treba da postoji. Budućnost je veliki klub, sa dugom istorijom i velikim uspesima. Drago mi je što sam sada tu. Mislim da je taj pritisak pozitivan, mislim da trener i igrači samo tako mogu da napreduju, uz pritisak i neke zadatke. Taj pritisak treba samo okrenuti na pozitivno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet