FudbalSrbija

Zbiljić: Ispada kao da Zvezda drži monopol

Predsednik Vojvodine sada je na čelu Zajednice superligaša, spreman je da uz podršku svih relevantnih faktora zasuče rukave i poboljša domaća takmičenja.

Jedna lepa poruka sa ove današnje sednice u jednom tonu, svečanom, lepom tonu, primopredaja funkcije, da može da se napravi na takav način. Poslata poruka i jedinstva, jer je predsednik FSS Dragan Džajić je bio tu, kao i Generalni sekretar Jovan Šurbatović, bili su svi članovi, jednoglasna je podrška, imamo pun legitimitet za rad. Ono što smo otvorili kao interesantne teme su da ćemo prvo razgovarati sa FSS, kako da unapredimo takmičenje, pre svega mislim u principu regularnosti, podizanja brenda, marketinških akcija, ono što je već krenulo je to da FSS krenuo da poboljšava infrastrukturu, imaćemo sedam sa hibridnom travom, tri sa veštačkom. Imaćemo bolje uslove da  podignemo brend naše lige, kad uradimo to, biće dodatnih sponzora, ono što mogu da primetim, jako malo ima stranih kompanija koje investiraju, jer znamo da imamo loš trend, moramo promeniti. Postoje velike svetske kompanije koje rade ovde, ali mogu i da posluju ovde generalno na Evropskom tržištu, moramo da podignemo regularnost, brend, infrastruktura je osnova, da bi privukli navijače, ali i da podignemo kvalitet takmičenja zbog izazova u Evropi i zbog reprezentacije i kluba. Mislim da klubovi mogu da ostvare bodove u Evropi osim Zvezde i Partizana, čestitam TSC-u, imali su dobru sezonu u Evropi, a očekujem da isto urade i Vojvodina i Radnički, da dođemo do tih dodatnih bodova.

Novi predsednik je prokomentarisao neke od aktuelnosti, promena pravila o bonusima je stavljena na razmatranje, dok smanjenje lige još uvek nije bila tema zvanično.

Nismo razgovarali o tome, imali smo malo vremena, dosta vremena je da radimo, kao predsednik Vojvodine sam za smanjivanje, ali za početak na 14, ne na 12. Za početak da vidimo, kroz plej-of vidimo da izgleda mnogo bolje, ima mnogo tih fudbalskih mesta u unutrašnjosti kojima znači, ne treba odluke donositi preko noći, preko kolena.

Na pitanje da li je dobio podršku Crvene zvezde Dragoljub Zbiljić daje direktan odgovor, rekavši da su ga predložili drugi klubovi, a da je dobio podršku svih.

Dobio sam podršku sve 32 članice zajednice Superlige, javnost je interesantna, ispada kao da Zvezda drži monopol za predlog na dva bonusa, a čim neko izađe, to je u dogovoru sa Zvezdom, neki Zvezdan Terzić je to dogovorio. Nije to tako, predsednik zajednice dolazi iz Vojvodine, koji je najstariji srpski klub, koji je pokazao u poslednje dve godine kako se podiže marketing, brend, kvaliteta ljudim, mislim vidim da je mene dosta toga preporučilo, nego pojedinačni klubovi. Želim da se zahvalim Partizanu, TSC, Mladost Lučani, Mladost GAT, Radnički SM koji su zvanično uputili predlog, tako da Zvezda nije u zvaničnim predlagačicma.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet